Fraude
Hack

Familieleden van Trump slachtoffer van hackers: X-accounts gebruikt voor crypto scam

Op dinsdagavond werden de X-accounts van verschillende familieleden van Donald Trump gehackt. Het betrof de accounts van Lara Trump, de vrouw van Eric Trump, en Tiffany Trump, de dochter van Donald Trump.

Via de gehackte accounts werd een token gepromoot dat naar verluidt gelinkt zou zijn aan het nieuwe crypto-initiatief van de familie, genaamd World Liberty Financial.

Hack van de Trump-accounts en de promotie van nep blockchain-adressen

De accounts van Lara en Tiffany Trump werden gehackt om nep blockchain-adressen te promoten die als “officieel” voor een project werden gepresenteerd. De gehackte berichten beweerden dat het doel van World Liberty Financial was om met hun $WL-token, op de Solana blockchain, een DeFi-protocol te ondersteunen.

Kort na het verschijnen van deze berichten meldde Eric Trump dat de accounts van zijn vrouw Lara en zus Tiffany waren gehackt. Hij waarschuwde dat de gedeelde blockchain-adressen een scam waren.

World Liberty Financial waarschuwde eveneens voor de hack en riep gebruikers op om geen links aan te klikken of tokens te kopen die via deze gehackte profielen werden gepromoot. Het bedrijf benadrukte dat er sprake was van een serieuze poging tot oplichting en dat er hard werd gewerkt om het probleem op te lossen.

Dit incident is minstens de derde keer dat er een cryptotoken is gelanceerd die ten onrechte zou zijn gelieerd aan de Trump-familie. Eerder waren er soortgelijke incidenten, zoals met het DJT-token, waarbij de beruchte fraudeur Martin Shkreli beweerde samen te werken met Barron Trump, de jongste zoon van Donald Trump. Ook was er een token genaamd “Restore the Republic” dat een marktkapitalisatie van 155 miljoen dollar bereikte voordat het volledig instortte. Tot op heden is er echter nooit officiële bevestiging geweest dat de Trump-familie betrokken was bij deze projecten.

Een opvallende timing

De timing van deze laatste hack was opvallend, aangezien er gisteren ook details naar buiten kwamen over World Liberty Financial, een DeFi-platform met een eigen token genaamd WLFI. Volgens de whitepaper van het project zou Donald Trump een belangrijke rol gaan spelen, samen met andere familieleden zoals Eric Trump, Donald Jr., en Barron Trump. Ondanks deze claims is er nog geen officiële lanceerdatum voor het project bekendgemaakt.

Hack nieuws

Cryptocurrency-fraude zorgt in 2023 voor $5,6 miljard aan verliezen in de VS
Cryptoscams met Bitcoin ATMs stijgen 1.000% sinds 2020
Hackers stelen meer dan €1,1 miljard aan cryptocurrency in 2024: zorgen over veiligheid nemen toe
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt