Solana
Altcoin, Solana

Fantom CEO uit steun voor Solana Netwerk ondanks de recente technische uitdagingen

Andre Cronje, de maker van Fantom, heeft zijn steun uitgesproken voor het Solana-netwerk. Dit komt temidden van diverse transactiefouten en -vertragingen die het netwerk recentelijk heeft ervaren.

Cronje, die wordt gezien als een toonaangevende figuur in de wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi), deelde zijn inzichten via het sociale platform X, waar hij benadrukte dat de huidige congestieproblemen voortkomen uit de snelle groei van het Solana-ecosysteem en niet per se wijzen op inherente tekortkomingen.

Fundamentele gebreken in consensusmechanisme

Volgens gegevens van Dune Analytics mislukte ongeveer 75% van de niet-stemgerechtigde transacties op 4 april, voornamelijk door de toenemende activiteit gedreven door de recente populariteit van memecoins op het Solana-netwerk. Ondanks deze statistieken benadrukken voorstanders van Solana dat de cijfers breed misinterpreteerd worden, en wijzen zij op de technische uitdagingen in plaats van fundamentele gebreken in het consensusmechanisme.

De recente toename van mislukte transacties heeft tot onrust geleid onder gebruikers op sociale media, met klachten over een verslechterde gebruikerservaring. Desondanks hebben verschillende leden van de crypto-gemeenschap Cronje’s standpunt ondersteund, door te stellen dat ondanks de groeipijnen, de essentiële waarden en mogelijkheden van blockchain-technologie het belangrijkste blijven.

Frustratie geuit door Solana CEO

Anatoly Yakovenko, de CEO van Solana, heeft ook zijn frustratie geuit over de uitdagingen met betrekking tot netwerkcongestie. Hij benadrukt dat, hoewel het oplossen van volledige netwerkstoringen vaak een kwestie is van identificatie en patching, congestieproblemen een veel uitdagender en tijdrovender proces van testen en updates vereisen.

Solana heeft sinds januari 2022 te kampen gehad met diverse significante storingen, inclusief een opmerkelijke onderbreking in februari 2024, waarbij het netwerk meer dan vijf uur stil lag. In reactie hierop heeft het op Solana gerichte softwareontwikkelingsbedrijf Anza een gedetailleerd postmortemrapport uitgebracht over de recente storing, die te wijten was aan een bug in de Just-in-Time (JIT) compilatiecache van Solana.

Ook weerslag op marktprestaties van Solana’s crypto

Deze technische tegenslagen hebben ook hun weerslag gehad op de marktprestatie van Solana’s cryptocurrency, die na een rally van 45% in de voorgaande maand, een aanzienlijke daling heeft gezien. Ondanks de recente daling blijft Solana een van de top cryptocurrencies qua marktkapitalisatie, met een waarde van 89 miljard dollar volgens gegevens afkomstig van CoinGecko.

De toekomst van Solana blijft een aandachtspunt binnen de crypto-gemeenschap, met voortdurende inspanningen om de netwerkprestaties te verbeteren en de gebruikerservaring te optimaliseren.

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten