Amerika, bitcoin
Regulatie

FDIC vroeg potentiële kopers Signature Bank om crypto-klanten af te stoten

Het is je vast niet ontgaan dat er in Amerika een behoorlijke bankencrisis gaande is. Dat resulteerde vorige week onder andere in het omvallen van Signature Bank. Nu krijgen andere partijen de kans om Signature Bank over te nemen, maar daar stelt de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) nu de voorwaarde aan dat zij dan alle crypto-klanten moeten afstoten.

Wat is Signature Bank?

Signature Bank staat bekend om zijn samenwerkingen binnen de crypto-industrie en het ondersteunen van bedrijven als Coinbase, Paxos en BitGo. Als de bank wordt overgenomen, dan is de kans dus aanwezig dat die samenwerkingen verleden tijd zijn.

De Amerikaanse politicus Tom Emmer maakt zich zorgen over de manier waarop de overheid momenteel de crypto-wereld aanvalt. “Vandaag stuurde ik een brief naar FDIC voorzitter Gruenberg om aan te kaarten dat zijn organisatie de instabiliteit in de bankensector aangrijpt als een wapen tegen legale crypto-activiteit in de Verenigde Staten”, aldus Emmer.

Het is te hopen dat partijen erin slagen om Signature Bank over te nemen zonder dat ze de crypto-afdeling moeten sluiten. Dat zou het namelijk lastiger maken voor sommige partijen om in de Verenigde Staten te blijven opereren. Nu ze dit weten kunnen ze wel alvast op zoek naar een alternatieve bankpartner.

FDIC ontkent aanval op crypto

Als we Barney Frank, een voormalig lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, mogen geloven besloten de wetgevers in New York Signature Bank te sluiten, ondanks dat er geen sprake was van insolventie. Frank speculeert dat het doel van die actie is om de crypto-industrie een duidelijke boodschap te sturen.

In januari zei dat FDIC echter dat het banken en vergelijkbare organisaties niet oplegt om geen zaken te doen met bepaalde asset-klassen of types. Daarmee lijken ze bijna direct over Bitcoin en crypto te spreken.

Het jaar 2023 belooft hoe dan ook een spannende te worden. We hebben aan de ene kant alle wetgevende kwesties en aan de andere kant gigantische macro-economische spanningen.

Regulatie nieuws

Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Hoe de Federal Reserve de rente kan verlagen, zonder de rente te verlagen
Taiwanese cryptobedrijven sluiten zich aan bij vereniging voor zelfregulering
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken