jerome powell, fed
Regulatie

Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt

De nieuwe rentetarieven in de Verenigde Staten zijn zojuist bekendgemaakt en vallen lager uit dan verwacht. Rond 20:00 Nederlandse tijd kondigde de Federal Reserve (Fed) een renteverlaging van 0,50% aan, fors meer dan de verwachte verlaging van 0,25%, waar veel experts op hadden gerekend. Deze onverwacht sterke verlaging kan grote gevolgen hebben voor de financiële markten.

Financiële markten reageren positief

Het is de eerste renteverlaging sinds maart 2020, en wordt gezien als een belangrijke stap. Over het algemeen wordt een renteverlaging als positief ervaren door investeerders, wat ook terug te zien is in de markten.

De Dow Jones steeg met 0,7%, terwijl de S&P 500 en de Nasdaq Composite respectievelijk met 0,7% en 0,9% omhoog gingen. Ook op de cryptomarkt is er sprake van licht optimisme, met Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) die beide in het afgelopen uur met 1,3% zijn gestegen.

De renteverlaging zal naar verwachting een grote impact hebben op de Amerikaanse economie. Lagere rentetarieven betekenen dat consumenten en bedrijven goedkoper kunnen lenen voor bijvoorbeeld hypotheken, creditcards en investeringen, wat de economische activiteit zou moeten stimuleren.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Joe McCann, CEO van hedgefonds Asymmetric, stelde eerder dat een renteverlaging van 0,50% de cryptomarkt aanzienlijk zou kunnen stimuleren. Een lagere rente maakt lenen goedkoper en vergroot de toegang tot kapitaal, wat kan leiden tot meer investeringen in Bitcoin en andere risicovolle activa.

McCann waarschuwt echter dat een forse renteverlaging ook de angst voor een recessie kan aanwakkeren, omdat dergelijke ingrepen in het verleden vaak werden doorgevoerd tijdens economische crises.

Conclusie

De verrassende renteverlaging van de Fed heeft zowel positieve als voorzichtige reacties teweeggebracht in de financiële markten en de cryptowereld. Hoewel lagere rentes gunstig zijn voor investeerders, blijft de angst voor een mogelijke recessie op de achtergrond sluimeren. Het komende beleid van de Fed, en de reactie van de markten daarop, zal cruciaal zijn voor de richting van zowel de traditionele als de cryptomarkten.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Regulatie nieuws

Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Hongkong werkt aan AI-richtlijnen voor de financiële sector
Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins