Trump
Bitcoin

Federaal aanklager uit kritiek op Trump’s Bitcoin plannen

Donald Trump heeft eerder al gesuggereerd een nationale Bitcoin-reserve op te willen bouwen. Tijdens de recente Bitcoin Conferentie beloofde hij als president dat de Amerikaanse regering nooit Bitcoin zou verkopen.

Deze uitspraak heeft zorgen gewekt bij een voormalige federale aanklager, die waarschuwt dat Trump hiermee mogelijk een bestaande wet overtreedt. Dit blijkt uit een artikel van Bloomberg.

Federaal aanklager uit kritiek

Trump stelde tijdens de Bitcoin 2024-conferentie op 27 juli voor dat de Verenigde Staten alle Bitcoin die de overheid momenteel bezit of in de toekomst verwerft, zou behouden. Hij wil deze “enorme rijkdom” omvormen tot een “permanente nationale aanwinst” ten gunste van alle Amerikanen.

Voormalig federaal aanklager Amanda Wick waarschuwt echter dat Trump hiermee een fundamenteel principe van de Amerikaanse verbeurdverklaringswet negeert. Volgens deze wet moeten in beslag genomen activa verkocht worden om slachtoffers van misdrijven te compenseren en om wetshandhaving te ondersteunen.

Wick benadrukt dat een aanzienlijk deel van de in beslag genomen Bitcoin die de Amerikaanse overheid momenteel bezit, toebehoort aan slachtoffers van hacks en fraude. Deze middelen zouden volgens haar terug moeten gaan naar de slachtoffers, en het idee om ze in een nationale reserve te houden in plaats van ze terug te geven, vindt zij onethisch en schadelijk.

Hoe realistisch is de wet?

Wick heeft een punt vanuit juridisch oogpunt. Maar de vraag is hoe realistisch deze wet vandaag de dag nog is. Bitcoin wordt tegenwoordig vaak vergeleken met goud, en met de introductie van Bitcoin ETF’s neemt Bitcoin een steeds belangrijkere positie in binnen de hedendaagse financiële wereld. Deze positie zal naar verwachting alleen maar sterker worden. Is het dan misschien tijd om de wet waar Wick op wijst te herzien?

Een recent voorbeeld komt uit Duitsland, waar de overheid gedwongen was Bitcoin te verkopen vanwege een vergelijkbare wet. De verkoop was bedoeld om waardevermindering te voorkomen, maar leidde tot forse kritiek vanuit zowel de Bitcoin-gemeenschap als Duitse politici. Het werd als onverstandig beschouwd om een grote hoeveelheid Bitcoin te verkopen.

Op dit moment bezit de Verenigde Staten ongeveer $12 miljard aan crypto-assets, waaronder 203.238 Bitcoin, 50.224 Ether en 121,7 miljoen USDT, volgens gegevens van blockchain-analysebedrijf Arkham Intelligence.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt