ferrari
Bitcoin

Ferrari kopen met cryptocurrency binnenkort mogelijk in Europa

Hoewel de technologie nog steeds in een vroeg ontwikkelingsstadium verkeert, wordt cryptocurrency steeds breder geaccepteerd. Ook de Italiaanse autofabrikant Ferrari zet een stap vooruit in de digitale wereld door cryptocurrency betalingen te accepteren via hun Europese dealers.

Dit nieuwe betalingssysteem zal eind juli van start gaan, waarbij strenge eisen worden gesteld aan de transacties. Potentiële kopers moeten de bron van hun fondsen verifiëren om illegale activiteiten te voorkomen. Ferrari werkt samen met BitPay, een crypto betalingsverwerker, om betalingen in Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), en USD Coin mogelijk te maken. BitPay zet de ontvangen cryptocurrency direct om in fiat valuta om de dealers te beschermen tegen prijsvolatiliteit.

Ferrari is van plan om tegen eind 2024 cryptocurrency transacties ook uit te breiden naar andere landen binnen hun internationale dealernetwerk, waar betalingen met digitale valuta legaal zijn.

Amerikaanse introductie al een succes

De introductie van dit alternatieve betalingssysteem op de Europese markt volgt op een succesvolle lancering in de Verenigde Staten, minder dan een jaar geleden. De mogelijkheid om met cryptocurrency te betalen, stelt dealers van het automerk in staat beter in te spelen op de veranderende behoeften van klanten. Dit is vooral relevant voor jonge investeerders die digitale valuta omarmen.

Een Tesla kopen met Dogecoin?

Ferrari is niet het eerste merk waarmee je met crypto een auto kunt kopen. In 2021 kon je tijdelijk een Tesla kopen met BTC. In maart sprak de CEO van het bedrijf nog zijn steun uit voor Dogecoin (DOGE). Musk verklaarde tijdens in een toespraak in Tesla’s Berlijnse fabriek dat hij de memecoin ziet als “de cryptocurrency van het volk” en hintte op de mogelijkheid om in de toekomst een Tesla te kunnen kopen met Dogecoin.

Musk kondigde eerder al aan dat Tesla Dogecoin accepteert voor merchandise, maar de ultieme wens van veel Dogecoin-investeerders blijft het kopen van een Tesla met hun cryptocurrency. Dogecoin steeg kort met 4% na de aankondiging, ondanks een kleine daling van 5% in het afgelopen uur.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?