Filipijnen Crypto
Regulatie

Filippijnse autoriteiten blokkeren websites van cryptobedrijven zonder licentie

In een recente ontwikkeling heeft de Filippijnse Nationale Telecommunicatie Commissie (NTC) maatregelen genomen tegen cryptobedrijven die beleggingsproducten in het land aanbieden zonder de vereiste vergunningen. Websites van bedrijven zoals MiTrade en OctaFX zijn niet meer toegankelijk voor gebruikers via enkele van de grootste internetproviders van het land.

Deze actie volgt op een directief van 21 februari, waarin de NTC internetproviders opdroeg om toegang tot bepaalde websites en applicaties te blokkeren, vanwege het niet naleven van de regelgeving van de Filipijnse Securities and Exchange Commission (SEC).

Maatregelen tegen platforms die illegale investeringsactiviteiten faciliteren

De beweging van de NTC is een antwoord op een oproep van de SEC om een aanvang te maken met het blokkeren van cryptoplatforms die zonder de nodige licenties opereren binnen de Filippijnse grenzen. Emilio Aquino, de voorzitter en CEO van de SEC, heeft benadrukt dat deze stap een belangrijk onderdeel vormt in het voorkomen van investeringsfraude in het land. Hij verklaarde dat de SEC en NTC zullen blijven samenwerken om vergelijkbare maatregelen te nemen tegen platforms die illegale investeringsactiviteiten faciliteren.

Deze acties ondersteunen de inspanningen van de SEC om ‘roofzuchtige financiële plannen’ aan te pakken en de Filipijnse investeerders te beschermen. Ondanks de recente blokkades blijft de Binance-beurs voorlopig toegankelijk in het land. Eerder werd aangekondigd dat Binance, na een verbodsuitvaardiging op 29 november 2023, vanaf 29 februari verboden zou zijn. De daadwerkelijke implementatie van dit verbod is echter nog onduidelijk, aangezien de SEC op 28 februari liet weten de mogelijke gevolgen van een dergelijk verbod te evalueren, inclusief de impact op de fondsen van Filippijnse klanten.

Binance moet zich nog registreren in Filippijnen

De SEC had al eerder, op 28 november, gewaarschuwd tegen Binance door te stellen dat het handelsplatform niet gemachtigd is om effecten in het land aan te bieden. Binance wordt geadviseerd zich te registreren in de Filippijnen en adequate informatie te verstrekken over de effecten die het platform aanbiedt, om zo te voldoen aan de lokale wetgeving.

Deze ontwikkelingen tonen aan dat de Filippijnse autoriteiten vastberaden zijn om de cryptomarkt in het land te reguleren en beschermen tegen ongeautoriseerde en mogelijk schadelijke activiteiten.

Regulatie nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?