Finland Aurora
Blockchain

Finland werkt aan een systeem voor directe betalingen en omarmt de digitale euro

Op 19 oktober, kondigde Tuomas Välimäki, lid van de Raad van Bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) en tevens bestuurslid van de Bank of Finland (BOF), een baanbrekend initiatief aan. De BOF zal de ontwikkeling van een geavanceerde Finse instant-betalingsoplossing coördineren, die volledig voldoet aan de strenge normen van de Europese financiële sector.

Dit nieuwe project belooft een revolutie teweeg te brengen in de wereld van betalingsverwerking en belicht de toewijding van Finland aan het bevorderen van innovatie op het gebied van financiële technologieën.

Voortdurende inzet voor bevordering van nieuwe betalingsvormen

Välimäki enthousiast over de voortdurende inzet van de Bank of Finland voor de bevordering van nieuwe betalingsvormen, benadrukte in het bijzonder het belang van het huidige vlaggenschipproject in de Europese betalingssector, namelijk de digitale euro.

Hij verklaarde het volgende: “De potentiële lancering van een digitale euro zou consumenten de mogelijkheid bieden om met centralebankgeld te betalen op alle locaties waar elektronische betalingen worden geaccepteerd, en dit zou een aanzienlijke verschuiving teweegbrengen in de manier waarop financiële transacties plaatsvinden.”

Volgens Välimäki zijn de Bank of Finland en de European Payments Council actief betrokken bij de ontwikkeling van een innovatieve Finse oplossing voor directe betalingen. Deze nieuwe betalingsoplossing zal gebaseerd zijn op directe overschrijvingen en zal geen afhankelijkheid hebben van betalingskaartinfrastructuur.

Uitgifte van volledig gedekte stablecoin

In een verwante ontwikkeling, bracht het Finse bedrijf Membrane Finance in februari 2023 een volledig gedekte stablecoin uit, die wordt ondersteund door de euro. Juha Viitala, CEO van Membrane Finance, uitte de hoop dat de gereguleerde EUROe-munt een grotere groep Europeanen zou aansporen om hun financiële vermogen te laten groeien door gebruik te maken van gedecentraliseerde financiële toepassingen (DeFi).

Deze week heeft de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) aangekondigd dat de ‘voorbereidingsfase’ voor het digitale europroject van start is gegaan. Deze voorbereidingsfase zal zich over een periode van twee jaar uitstrekken en zal zich richten op het definitief vaststellen van de regelgeving voor de digitale munt en het selecteren van mogelijke uitgevers.

Blockchain nieuws

KuCoin Ventures verstrekt $20.000 aan subsidies aan blockchain-platform The Open Network (TON)
Hut8 Mining opereert als in de VS gevestigde entiteit na de USBTC-fusie
Wormhole haalt $225 miljoen binnen in nieuwe financieringsronde
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen