ripple, xrp, donker
Ripple

Forbes-journalisten beweren dat Ripple (XRP) nutteloos is

Het toonaangevende zakentijdschrift Forbes is kritisch over Ripple. Het is met name niet te spreken over de XPR Ledger (XRPL). Het tijdschrift heeft dit netwerk bestempeld als “zombieketens” vanwege hun beperkte toepasbaarheid.

Forbes stelt dat de XRPL er niet in is geslaagd om aanzienlijke wereldwijde geldstromen aan te trekken of een alternatief te bieden voor SWIFT in de sector voor grensoverschrijdende betalingen. Het nieuwsplatform voegt eraan toe dat XRP, ondanks een marktwaardering van meer dan $36 miljard, in grote mate nutteloos blijkt.

Ook kritiek op Cardano en Bitcoin Cash

In de lijst van zogenaamde “zombie netwerken” die Forbes publiceerde, waren 20 blockchainnetwerken opgenomen, waaronder Cardano (ADA) en Bitcoin Cash (BCH). Het nieuwsplatform erkende enkel Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) als netwerken die werkelijk nuttig zijn.

Hoe terecht is de kritiek op Ripple?

Hoewel de XRP Ledger (XRPL) het wereldwijde transactienetwerk SWIFT nog niet heeft overtroffen, positioneert het zich wel als een formidabele concurrent, voornamelijk vanwege de extreem lage transactiekosten.

Momenteel bedragen deze slechts $0,0002 per transactie. Deze kosten zouden potentieel nog lager kunnen zijn, maar zijn op dit niveau vastgesteld als een maatregel tegen spamtransacties.

Een blik op de on-chain data onthult een gestage groei van XRPL. Zo is het aantal wallets in de recente periode toegenomen. Op het moment van schrijven is het totaal aantal wallets meer dan 5,1 miljoen, wat wijst op een voortdurende interesse.

Of de kritiek van Forbes gerechtvaardigd is, blijft discutabel. Onlangs prees Mastercard Ripple juist nog voor zijn successen in Latijns-Amerika.

Analist voorspelt $6 XRP koers

Ondanks de kritiek richting XRP heeft crypto analist Mikybull via X een opmerkelijke prijsvoorspelling gedeeld. Volgens zijn technische analyse zou XRP binnenkort een aanzienlijke waardestijging kunnen ervaren, met een potentieel van een 860% toename tot wel $6.

Deze voorspelling is gebaseerd op het waarnemen van een ‘bullish flag’ patroon in de XRP koersgrafiek, wat traditioneel duidt op aanstaande prijsstijgingen. Om deze groei te realiseren, moet XRP eerst nog wel een kritisch weerstandsniveau van $0,62 doorbreken. 

Een sprong naar $6 zou niet alleen de vorige piek van $3,40 overstijgen maar ook langverwachte winsten voor investeerders betekenen na maanden van stagnatie. Volgens Mikybull zou dit ambitieuze doel nog binnen het jaar bereikt kunnen worden.

Nog 3 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om XRP of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 3 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?