crypto prijs stijgt
Altcoin

Fors gestegen: 3 cryptomunten met enorme winsten deze week

Afgelopen week zagen we een flinke opleving in de cryptomarkt, mede dankzij de rentverlaging door de Federal Reserve (FED) in de Verenigde Staten. Deze beslissing zorgde voor een toename van de liquiditeit op de kapitaalmarkten en gaf de cryptokoersen een sterke impuls.

Terwijl grote altcoins zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL) respectievelijk 14,4% en 8,1% stegen, waren er enkele altcoins die deze groei zelfs wisten te overtreffen.

In dit artikel bespreken we de drie grootste stijgers van de afgelopen week die opvallend sterke prestaties lieten zien.

Bittensor (TAO): grootste stijger van de week

Bittensor (TAO) was de best presterende altcoin van de afgelopen week. De munt steeg met maar liefst 77,3% in slechts zeven dagen en bereikte daarmee een waarde van bijna $530. Hierdoor heeft TAO nu een marktkapitalisatie van net iets minder dan $3,9 miljard.

Bittensor is een gedecentraliseerd machine learning blockchain-platform dat wereldwijd samenwerking tussen verschillende AI-modellen mogelijk maakt. Daarnaast creëert het een marktplaats voor machine learning, waardoor ontwikkelaars wereldwijd kunnen samenwerken.

TAO profiteert sterk van de renteverlaging in de Verenigde Staten en de groeiende hype rond kunstmatige intelligentie (AI). Gezien de verwachte verdere verlagingen van de rente en de aanhoudende interesse in AI, is het niet ondenkbaar dat de TAO-prijs op korte termijn zijn all-time high van $728 kan doorbreken.

Immutable (IMX) stijgt met 50%

Immutable (IMX) steeg de afgelopen week met bijna 50% en was daarmee de op één na grootste stijger in deze periode. De IMX-koers staat nu op $1,84, met een totale marktkapitalisatie van bijna $3 miljard. Immutable is een layer-2 protocol op het Ethereum-netwerk dat zich richt op het faciliteren van Web3-gaming, NFT-gebruikers en ontwikkelaars, onder andere door snellere transactietijden aan te bieden.

IMX trekt vooral de aandacht in de crypto-community vanwege de innovaties op het platform. De snelle transactietijden en de focus op Web3-gaming op het Ethereum-netwerk beloven veel groei voor de toekomst. Ondanks de recente stijging is de altcoin nog ver verwijderd van zijn all-time high in 2021, toen de prijs $9,52 bereikte.

Sui (SUI): Nieuw smart contract platform in de spotlight

De derde grootste stijger van afgelopen week is Sui (SUI), een smart contract platform dat efficiënt meerdere transacties tegelijk kan verwerken. Dit biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van blockchain-netwerken zoals Ethereum en Bitcoin, die slechts één transactie per keer kunnen verwerken.

De altcoin steeg in de afgelopen week met bijna 43% in waarde en staat nu op $1,55. Hiermee heeft het jonge project het prijsniveau tijdens de lancering in mei vorig jaar weten te overtreffen, toen de munt $1,40 waard was.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Altcoin nieuws

Hamster Kombat onthult grootste crypto-airdrop ooit: 60 miljard tokens voor gebruikers
Gigantische crypto winst: Handelaar zet $800 om In $400.000 met memecoin
Deze 3 cryptomunten boeken enorme winsten deze week
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen