NFT Decentraland Metaverse
Altcoin

Epic Games CEO: ‘De Metaverse is niet dood’

In de zomer van 2021 leek de hele crypto-wereld even om Decentralized Finance, Non-Fungible Tokens en de Metaverse te draaien. Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en horen we relatief weinig meer over de Metaverse, maar volgens de CEO van Epic Games, de maker van Fortnite, is het concept allesbehalve dood.

600 miljoen gebruikers

In een nieuwe tweet haalt Tim Sweeney, de CEO van Epic Games, uit naar Business Insider wat beweerde dat de Metaverse dood zou zijn. “De Metaverse is dood! Laten we een online begrafenis organiseren zodat alle 600 miljoen maandelijkse gebruikers van Fortnite, Minecraft, Roblox, PUBG Mobile, Sandbox en VRChat samen in realtime 3D kunnen rouwen”, aldus een sarcastische Sweeney.

Zijn tweet kwam in reactie op een publicatie van Ed Zitron, de CEO van EZPR, die beweerde dat het buzzwoord “Metaverse” is gestorven en verlaten door de zakenwereld. Zitron bekritiseert onder andere het Horizon Worlds van Meta, dat tot nu toe zijn beloftes als “de toekomst van het internet” niet kan waarmaken.

Verder claimt Zitron in het artikel dat Decentraland en het Otherside van Yuga Labs ook niet aan de hype-verwachtingen konden voldoen. Investeerders zijn volgens hem al lang overgestapt op kunstmatige intelligentie, wat de volgende grote hype moet zijn.

Sweeney weerlegt die claims nu dus, met het feit dat er 600 miljoen maandelijkse gebruikers zijn die inloggen in verschillende virtuele wereldel als Fortnite en Minecraft. Wat dat betreft kunnen we stellen dat de Metaverse inderdaad nog niet overleden is.

Grote partijen stoppen ermee

Zitron heeft wel een beetje gelijk met zijn conclusie dat de Metaverse stervende is. Verschillende grote partijen kozen ervoor om hun expeditie in de Metaverse voorlopig te staken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Disney dat ervoor kiest om zijn Metaverse-divisie te beëindigen, wat naar verwachting 7.000 werknemers de kop kost.

Verder is ook Microsoft gestopt met zijn Industrial Metaverse Core team. Het project was slechts vier maanden oud en bedoeld om het gebruik van Metaverse-toepassingen in de industrie te promoten. De techgigant zou 100 mensen hebben ontslagen die aan het project werkten.

Toch zijn er ook nog bedrijven die volop geloven in de Metaverse. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Meta van Mark Zuckerberg? Dat bedrijf veranderde zelfs zijn naam van Facebook naar Meta om te laten zien hoezeer zijn in de toekomst van de Metaverse geloven.

Ethereum nieuws

Aantal gestakete Ethereum dicht bij nieuw record in aanloop naar ETF-debuut
Ethereum ETF’s zijn bijna klaar om gelanceerd te worden
3 redenen waarom Ethereum achterblijft op Bitcoin in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?