Bitcoin, BTC
Bitcoin

Franklink Templeton CEO: Je bent nog steeds vroeg met Bitcoin

Franklin Templeton CEO Jenny Johnson gelooft dat mensen die nu voor het eerst in Bitcoin investeren nog steeds “vroeg” zijn. Daarmee bedoelt ze dat Bitcoin vanaf hier nog zodanig gaat groeien, dat mensen die nu investeren nog een meer dan behoorlijk rendement kunnen verdienen. Dat soort uitspraken zijn altijd gewaagd, maar met Jenny Johnson gaat het niet om zomaar iemand.

Eerste golf van adoptie

“Dit is eigenlijk pas de eerste golf van vroege adopters en ik denk dat de volgende golf bestaat uit veel grotere instituties”, aldus Johnson over Bitcoin.

Zij verwacht dat de institutionele interesse in Bitcoin alleen maar zal toenemen. Investeerders die voorheen huiverig waren over Bitcoin, zijn nu meer comfortabel met digitale assets en de onderliggende technologie, zo denkt Johnson.

Johson is iemand die enorm geloofd in de potentie van blockchain-technologie. Bij veel Bitcoiners raak je dan een gevoelige snaar. Bitcoiners zijn vaak van mening dat mensen die dergelijke dingen roepen het niet begrijpen.

Zij menen dat het om Bitcoin gaat en dat “blockchain-technologie” alleen werkt voor geld en uiteindelijk blijft er natuurlijk maar één vorm van geld over: de beste vorm van geld.

Dat, is natuurlijk Bitcoin.

Nieuwe toepassingen voor de technologie

Het team van Jenny Johnson heeft voor de technologie wel andere toepassingen op het oog. Zij ziet bijvoorbeeld muziek in de keuze van Rihanna om non-fungible tokens (NFTs) uit te geven die royalty’s op haar nummer “B*tch Better Have My Money” uitbetalen.

Je kunt je echter afvragen in hoeverre dat in de vorm van een NFT zou moeten. Als daar echt belangstelling voor zou zijn, dan kun je toch ook zonder blockchain-technologie dat soort zaken op de markt brengen.

Daar is geen decentralisatie voor nodig.

Dat is vaak hetgeen wat mensen als Johnson missen. Er is geen toegevoegde waarde bij dit soort oplossingen. Vaak gaat het om zulke nietige toepassingen, dat het bijna zonde van de tijd is om ermee bezig te zijn.

Investeren in de royalty’s van een muzieknummer. Dat zal in weinig gevallen heel lucratief zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Wanneer gaat de Bitcoin koers weer stijgen?
Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken