banque de france
Ripple

Franse Centrale Bank Overweegt Gebruik van XRP

Er doen geruchten de ronde dat de Banque de France, de centrale bank van Frankrijk, overweegt om XRP te gebruiken als onderdeel van haar initiatieven voor een digitale euro.

De potentie van XRP

In een recent onderzoeksverslag van de bank werd de potentie van XRP benadrukt om directe transacties tussen banken mogelijk te maken. Momenteel maken banken gebruik van correspondent banking-netwerken voor grensoverschrijdende betalingen. In zo’n systeem verleent een bank, de correspondent, diensten namens een andere bank, de respondent. Dit kan diensten omvatten zoals het uitvoeren van overboekingen of het ontvangen van deposito’s. Echter, dit systeem kan inefficiënt, traag en duur zijn vanwege de betrokkenheid van meerdere tussenpersonen.

XRP kan hierin een oplossing bieden door te fungeren als een ‘brug’ tussen verschillende valuta’s in financiële transacties. Stel dat iemand euro’s wil verzenden naar een ontvanger die dollars wil, dan kan XRP dienen als een tussenstap om de valutaconversie te vergemakkelijken.

Innovatie bij de Franse Centrale Bank

De Franse centrale bank is al vertrouwd met blockchain-technologie en cryptocurrencies. Ze heeft geëxperimenteerd met een eigen uitgegeven digitale valuta, ook wel bekend als Central Bank Digital Currency (CBDC). Een CBDC is een door de centrale bank van een land gereguleerde digitale munt.

XRP adoptie

Ondanks de voortdurende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), merken we een toenemende belangstelling voor Ripple vanuit de financiële sector. Grote financiële spelers zoals BlackRock en JPMorgan laten een groeiende interesse in XRP zien. Daarnaast hebben landen als Japan en Singapore XRP al omarmd en geïntegreerd op nationaal niveau.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Zuid-Koreaans bedrijf integreert XRP in betalingssysteem
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’