Ethereum, ether
Ethereum

Freddy Zwanzger: “The Merge zal voorsprong Ethereum vergroten”

Freddy Zwanzger van Blockdaemon verwacht dat Ethereum erin slaagt om zijn leiderschapspositie in het crypto-ecosysteem te behouden. Met name vanwege de capaciteiten van Ethereum als smart contract platform en de upgrades die aanstaande zijn dankzij The Merge.

Ethereum blijft de beste

In gesprek met Cointelegraph tijdens de Ethereum Community Conference geeft Zwanzger aan dat er weinig is dat Ethereum kan stoppen. “Ethereum zal aan de leiding blijven. Het is in mijn ogen duidelijk het eerste en belangrijkste smart contract platform en dat gaat niet veranderen”, aldus Zwanzger.

Het Blockdaemon waar Zwanzger zijn werkzaamheden verricht is een platform dat nodes en andere infrastructuur beschikbaar stelt voor blockchain projecten. Zwanzger kan het in gesprek met Cointelegraph niet laten om over zogenaamde ‘Ethereum killers’ te praten. Dat zijn blockchains die proberen Ethereum van de troon te stoten als het grootste smart contract platform.

“Alle Ethereum killers uit het verleden hebben gefaald en ik verwacht dat geen enkel project er ooit in slaagt om Ethereum te onttronen”, aldus Zwanzger. Projecten die momenteel concurreren met Ethereum zijn Solana, Cardano, Tezos en Polkadot. Vaak profileren ze zich als snellere en goedkopere alternatieven, maar lever je in op decentralisatie en activiteit.

The Merge gaat voorsprong vergroten

Zwanzger gelooft verder dat de aanstaande Merge, die voor 19 september op de planning staat, de voorsprong van Ethereum gaat vergroten. Zowel op het gebied van technologie als op prijs. “Er zitten zoveel goede dingen in de upgrade”, aldus Zwanzger die daarmee onder andere doelt op de energie-efficiëntie van het nieuwe consensus mechanisme.

De grote uitdaging voor Ethereum blijft volgens Zwanzger de schaalbaarheid van de technologie. In eerste instantie lag de focus op ‘sharding’, maar inmiddels is de roadmap gericht op zogenaamde ‘roll-ups’ die Ethereum schalen via tweede-laag oplossingen. Dat is precies hoe Bitcoin op dit moment ook schaalt met het Lightning Netwerk.

Ethereum nieuws

Slechtste dag ooit voor Ethereum ETF van Fidelity
BlackRock’s Ethereum ETF behaalt mega mijlpaal van $1 miljard
Cardano-oprichter Charles Hoskinson noemt Ethereum een ‘dictatuur’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales