Newsbit

TON Telegram

Free TON gaat officieel live na bereiken genoeg decentralisatie

TON Telegram

Het ‘Free TON’ blockchainproject, een softwarefork van Telegram’s TON-project, heeft het effectieve mainnet van het project aangekondigd. Hiermee gaat het project nu officieel live.


Project bouwt voort op Telegram-code

Het Free TON-project is begonnen nadat Telegram het project noodgedwongen moest stopzetten en bouwt voort op de basiscode van het Telegram-project. Verder hebben de ontwikkelaars echter geen vorm van associatie met het berichtendienstenbedrijf.

Het mainnet is echter slechts een formaliteit. Dit komt doordat er geen nieuwe netwerklanceringen gekoppeld worden aan het mainnet, waardoor er praktisch gezien weinig gewijzigd wordt. De lanceringsdatum is echter gekozen omdat er op die datum voldoende decentralisatie van het netwerk behaald is. Dit houdt in dat genoeg partijen nu deelnemen aan het netwerk om aan de decentralisatie eisen te voldoen.

Momenteel nemen dan ook ruim 400 validators deel aan het netwerk. Volgens TON Labs, het bedrijf achter het Free TON-project is hierdoor voldoende decentralisatie gecreëerd. Een gedeelte van deze decentralisatie komt voort vanuit het aantal gedistribueerde tokens. Dit proces heeft nog enkele stappen te zetten doordat nog lang niet alle tokens gedistribueerd zijn. Dit houdt echter niet in dat er momenteel al voldoende tokens gedistribueerd zijn om aan de opgestelde decentralisatie eisen te voldoen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Nieuwe Node Client

De ontwikkelaars van Free Ton hebben hiernaast een nieuwe open-source Node Client geschreven en gepubliceerd. Naar verluidt biedt deze nieuwe client betere prestaties met minder vertragingen. De huidige client had nog wel eens vertragingsproblemen vanwege een aantal niet goed geoptimaliseerde processen. Dit zou met de release van de nieuwe client nu echter opgelost moeten zijn.

Er zitten nog genoeg updates aan te komen voor het blockchain-project. Volgens de whitepaper van het ‘Telegram Open Network’ (TON), zou het netwerk zeer schaalbaar en aanpasbaar moeten worden. Dit zou voornamelijk aantrekkelijk moeten zijn voor gedecentraliseerde financiële applicaties, ofwel DApps. Het Free TON project wil deze ambities dan ook graag overnemen en dringt nog steeds aan op het creëren van een grote gemeenschap van zowel ontwikkelaars als gebruikers, zoals bij het oorspronkelijke Telegram-project ook zo was. Door de lancering is Free TON nu officieel de eerste softwarefork van het Telegram blockchain-project.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top