FTX
Exchange

FTX wil toestemming om FTX Japan, FTX Europe en LedgerX verkopen

De advocaten die FTX vertegenwoordigen willen van de Amerikaanse faillissementsrechter toestemming om enkele bedrijven uit het FTX-portfolio te verkopen. Het gaat om de Japanse en Europese branches van de beurs, de derivatenbeurs LedgerX en het clearinghuis Embed.

Onder druk van de autoriteiten

De advocaten van FTX merken op dat de branches van het bedrijfsportfolio die ze willen verkopen onder druk staan van de plaatselijke autoriteiten. “Hoe langer de operaties gestaakt zijn, hoe groter het risico dat de assets waarde verliezen en mogelijk permanent licenties kwijtraken”, aldus de advocaten. Dat zou een slechte zaak zijn voor de crediteuren van FTX, waardoor de rechter hierdoor weleens overtuigd kan zijn van de noodzaak om de bedrijfstakken te verkopen.

De Japanse tak van het bedrijf ligt momenteel stil en moet bepaalde zaken verbeteren voordat het zijn operaties voort mag zetten. In Europa zijn alle licenties en operaties van het bedrijf geschorst. De advocaten wijzen ook naar het verlies van klanten en medewerkers die het bedrijf sinds het faillissement op 11 november moest slikken. Toestemming om deze bedrijven te verkopen zou volgens de advocaten de waarde maximaliseren en het mogelijk maken om de operaties weer op te starten.

Onafhankelijk van FTX

Volgens de advocaten zijn de bedrijven in kwestie recent aangekocht en opereren ze grotendeels onafhankelijk van FTX. Dat zou het potentiële verkoopproces een stuk minder complex moeten maken. Uitgaande van de situatie dat er meerdere potentiële kopers zijn, start de veiling van Embed als eerste op 21 februari 2023. Daarna volgt op 7 maart LedgerX om vervolgens op 21 maart ook FTX Japan en FTX Europe te veilen.

Meer dan 110 partijen hebben reeds aangegeven interesse te hebben in de overname van 1 of meer van de 134 bedrijven die binnen het portfolio van FTX vallen. Volgens de geruchten heeft FTX al met 26 partijen afspraken over geheimhouding gemaakt.

LedgerX in het bijzonder schijnt een succesverhaal te zijn. Het bedrijf is volledig afgesloten van de rest van het portfolio en schijnt meer geld in kas te hebben dan alle andere FTX entiteiten bij elkaar. Nu wil FTX het liefste zo snel mogelijk een groot deel van zijn imperium verkopen, voordat het teveel waarde verliest of de licenties worden opgeschort.

Exchange nieuws

Voormalig Binance-CEO Changpeng Zhao komt vrij op 29 september
Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Amerikaanse beurs Coinbase introduceert synthetische versie van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins