FTX
Exchange, Solana

FTX’s Solana bezittingen stijgen naar $4,1 miljard: Doorbraak in terugbetaling schuldeisers

De in november 2022 failliet verklaarde crypto exchange FTX ziet een aanzienlijke stijging in de waarde van haar Solana (SOL) bezittingen, uitgedrukt in dollars. Deze stijging komt op een cruciaal moment, aangezien FTX verwikkeld is in een langdurige juridische strijd om alle schuldeisers terug te betalen. Met de huidige hoge waarde van SOL ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor de terugbetaling aan eisers.

FTX, voorheen een van de grootste exchanges, raakte in zwaar weer nadat het faillissement werd aangevraagd. Uit onderzoek bleek dat de CEO van het platform, Sam Bankman-Fried, betrokken was bij frauduleuze praktijken en onverantwoordelijk omging met klantengelden. Inmiddels is de voormalige CEO berecht en schuldig bevonden aan deze frauduleuze activiteiten.

Solana bezittingen van FTX stijgen met 150%

FTX beschikt over een indrukwekkende voorraad van 55,8 miljoen Solana (SOL) munten. Ten tijde van het faillissement in november 2022 werd de waarde van deze bezittingen geschat op ongeveer $1,67 miljard. Meer dan een jaar later, na een opmerkelijke prijsstijging van SOL, is de waarde van FTX’s Solana-bezittingen aanzienlijk toegenomen. De totale waarde bedraagt nu meer dan $4,1 miljard, uitgaande van een koers van meer dan $74 per Solana munt. Dit betekent een stijging van bijna 150% binnen een jaar.

Deze substantiële waardevermeerdering van FTX’s cryptobezittingen heeft ertoe geleid dat de failliete exchange nu in staat lijkt om schuldeisers volledig terug te betalen. Gezien deze ontwikkeling is het begrijpelijk dat schuldeisers nu massaal proberen hun geld terug te krijgen, met de vrees dat een daling van de koersen hun kans op terugbetaling zou kunnen verkleinen.

Crypto-specialist en CEO van 117 Partners, Thomas Braziel, merkte in een e-mail op dat “de markt voor claims nu roodgloeiend is.” Dit wijst op de verhoogde belangstelling en activiteit rondom de terugbetalingen door FTX.

Solana’s koersstijging: Potentiële doorbraak naar $100 niveau

Analisten zijn van mening dat de sterke prijsstijging van de populaire cryptocurrency nog niet ten einde is. Momenteel ondervindt de munt aanzienlijke weerstand rond het niveau van $80. Echter, er is potentie dat deze weerstand op korte termijn doorbroken wordt, wat de weg zou kunnen vrijmaken naar een koers van $100. Het bereiken van dit $100 prijsniveau zou een significante psychologische mijlpaal voor investeerders betekenen en een belangrijk keerpunt vormen voor de altcoin.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?