Flags G20 membership
Regulatie

G20 gaat deze week het Crypto-regelgevingskader herzien

Internationale leiders van G20 gaan deze week samen werken om grensoverschrijdende crypto-regulering te synchroniseren.

Tweedaagse vergadering

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft maandag een regelgevingskader ingediend om de internationale transparantie van crypto te vergroten.

De G20 bestaat uit twintig deelnemende landen/ lidstaten, waaronder China, India, Zuid-Korea, Brazilië, de VS, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. In april 2021 gaf de G20 de OESO de opdracht om een methode te ontwikkelen voor het automatiseren van de rapportage van cryptocurrency-belasting tussen landen.

De ministers van Financiën van de G20 en de gouverneurs van de centrale banken zullen het 100 pagina’s tellende Crypto-Asset Reporting Framework (CARF), samen met voorgestelde wijzigingen van de Common Reporting Standard (CRS), tijdens hun volgende vergadering bespreken. De vergadering zal deze woensdag en donderdag plaatsvinden in Washington DC.

De OESO heeft in augustus voor het eerst de CARF aangenomen. Dit rapport definieert onder andere wat crypto-assets en NFT’s zijn. Daarnaast biedt het een plan voor automatische internationale crypto belasting rapportage en bevat het bepalingen voor de handel in crypto-derivaten.

Volgens een verklaring zei de OESO dat cryptocurrencies momenteel niet worden gedekt door de CRS. De CSR is ontworpen om internationale belastingontduiking te voorkomen.

De OESO voerde aan dat het waarschijnlijk is dat crypto wordt gebruikt voor belastingontduiking. Echter wordt de vooruitgang die is geboekt op het gebied van belastingtransparantie door de invoering van de CRS ondermijnd.

De voorgestelde wijzigingen van de OESO aan de CRS omvatten ook de toevoeging en definitie van digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC’s).

Gigantische industrie

Wereldleiders erkennen dat de crypto industrie een industrie is van biljoenen dollars. Daarnaast geven ze aan dat sommige illegale handelaren de anonieme aard van crypto kunnen misbruiken om sancties of belastingen te ontduiken.

Deze en daaropvolgende stappen van de OESO en de G20 kunnen het leven van crypto fraudeurs lastiger maken. Voorbeelden hiervan zijn Do Kwon, die nu op de rode lijst van Interpol staat. Daarnaast is er Michael Saylor, die nu door de Amerikaanse procureur-generaal wordt aangeklaagd wegens belastingfraude.

Regulatie nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins