ethereum
Ethereum, Tron

Gaat 1 van deze Crypto’s Ethereum van zijn troon stoten?

Ethereum (ETH), al jarenlang de onbetwiste nummer 2 in de cryptomarkt qua marktwaarde, wordt enkel overtroffen door Bitcoin (BTC). Ondanks deze sterke positie, speuren investeerders naar zogenoemde ‘ETH killers’ – altcoins die Ethereum van zijn prestigieuze plek kunnen stoten.

Met het aanbreken van een nieuw jaar, gekenmerkt door significante verschuivingen in de cryptomarkt en de bredere macro-economische context, dienen zich nieuwe kansen aan voor opkomende altcoins. In dit artikel bekijken we drie potentiële kandidaten die in het komende jaar Ethereum als grootste altcoin zouden kunnen uitdagen.

Cardano gaat de strijd aan met Ethereum

Cardano (ADA), een populaire altcoin, wordt al lang gezien als een geduchte rivaal van het Ethereum-netwerk. Beide zijn smart contract-platformen, wat inhoudt dat ze de mogelijkheid bieden om applicaties op hun blockchainnetwerken te ontwikkelen, met een scala aan functionaliteiten en innovaties voor gebruikers.

Met een huidige koers rond de $0,58 is Cardano in marktwaarde aanzienlijk voordeliger dan Ethereum (ETH). Analisten zijn positief over de toekomst van ADA, vooral omdat het netwerk zich in de cruciale Voltaire-fase van zijn ontwikkelingsroadmap bevindt. Deze fase, die in het komende jaar verder uitgerold wordt, zal het netwerk volledig decentraliseren, wat een sterke stimulans voor innovatie kan betekenen.

Een nieuwe kans voor XRP in 2024

XRP, een munt die al jaren in het middelpunt van een langdurige rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) staat, heeft recentelijk een belangrijke overwinning behaald. De SEC beschuldigde Ripple, de ontwikkelaar van XRP, van het onrechtmatig verkopen van de token bij de lancering. In 2023 deed rechter Torres echter een uitspraak in het voordeel van Ripple, waarbij XRP niet als een “security” werd beschouwd. Dit was een grote opluchting voor veel investeerders.

Met deze ontwikkeling, die mogelijk de weg vrijmaakt voor minder regelgevende weerstand, lijkt XRP een veelbelovend jaar tegemoet te gaan en zou het zich kunnen positioneren als een sterke concurrent van Ethereum.

Blijft Solana ook in 2024 stijgen?

Het afgelopen jaar was voor Solana (SOL) bijzonder dynamisch, met een indrukwekkende waardestijging van ruim 500%. Deze stijging heeft de populariteit van de altcoin aanzienlijk vergroot.

Solana onderscheidt zich door extreem efficiënte transacties, lage kosten en hoge snelheid, wat het netwerk bijzonder aantrekkelijk maakt voor gebruikers. Bovendien zet Solana in op innovatie, zoals blijkt uit de lancering van een op web3 geïntegreerde blockchain-telefoon.

Ook was er een opmerkelijke groei van memecoins op het netwerk. De sterke prestaties van Solana aan het einde van 2023 hebben beleggers hoop gegeven dat de munt in 2024 de verwachtingen opnieuw zal overtreffen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin onthult cruciale plannen voor de toekomst van Ethereum
Inkomsten Ethereum stakers daalt drastisch: hoe komt dit?
Ethereum ETF gelanceerd in Australië: Wat maakt dit fonds uniek?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk