Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Gaat Bitcoin de $12k bereiken na publicatie economische indicatoren?

Er bestaat een goede kans dat Bitcoin in de komende dagen opnieuw de $12.000 grens bereikt nu investeerders wachten op de publicatie van een aantal cruciale economische indicatoren.


PMI resultaten

PMI, wat staat voor Purchasing Manager’s Index, bestudeert de gangbare richting van de economische trends. Dit doet het voor zowel de diensten sector als de productiesectoren. Deze index dient als een barometer om de huidige en toekomstige zakelijke omstandigheden te meten.

Verschillende economieën geven hun PMI gegevens vrij. Waarnemers verwachten dat de eurozone een groei zal laten zien in diensten en fabrieksactiviteiten. Ondertussen zijn de voorsepllingen voor Amerika tegengesteld. Dit komt door een tegenslag in de regionale productie-enquêtes van vorige week.

De teleurstellende cijfers kunnen de economische onrust weerspiegelen als gevolg van de recente stijging van de COVID gevallen in de westelijke en zuidelijke staten van de VS. De Federal Reserve benadrukte hetzelfde in haar notulen van de woensdag vrijgegeven vergadering van juli 2020. de FED beloofde aanhoudende monetaire steun om de economie draaiende te houden. De PMI uitkomsten kunnen een aanzienlijke impact hebben op de Bitcoin.


Zwakkere Amerikaanse dollar

De vrees voor negatieve PMI cijfers was vrijdag zichtbaar in de Amerikaanse dollar. De dollar verloor waarde ten opzichte van andere buitenlandse valuta. Dit heeft er op zijn beurt voor gezorgd dat meer beleggers hun geld naar aandelen hebben verschoven. De aandelenmarkt steeg daardoor en ook de goud koers boekte een winst van 0,40%.

Ondanks dat de Bitcoin prijs juist wat is gedaald lijkt de neerwaartse druk op de dollar de BTC koers omhoog te kunnen drukken. Dit omdat steeds meer investeerders de digitale munt zien als afscherming tegen een devaluerende dollar.

De druk op de Amerikaanse dollar zou ook kunnen toenemen als gevolg van het stijgende aantal werkloosheidsaanvragen in de VS. Donderdag werd duidelijk dat er nog eens een extra 1 miljoen werkelozen zijn bijgekomen, bovenop de 15 miljoen Amerikanen die nog steeds een werkloosheidsuitkering ontvangen van de Amerikaanse overheid.


Kwantitatieve versoepeling houdt Bitcoin bullish

De hoge werkloosheidscijfers zette het Amerikaanse Congres verder onder druk om zijn tweede stimuleringspakket af te ronden. Dat zou op zijn beurt een verder groeiend begrotingstekort betekenen. Hierdoor kan er meer neerwaartse druk op de Amerikaanse dollar ontstaan.

“De Federal Reserve drukt momenteel meer en sneller geld dan ooit te voren. Hoewel de Amerikaanse dollar structureel sterk blijft ten opzichte van andere valuta’s, hebben de lopende QE-maatregelen de aandacht getrokken van beleggers die mogelijk op hun hoede zijn voor inflatie.”

Zo schreef Grayscale Investments, een investeringsfirma met Bitcoins in New York. Deze gegevens dienen als een tweede katalysator achter de potentiële stijging van de Bitcoin naar het $12.000 niveau, bovenop de PMI-release. Sommigen geloven dat de crypto valuta dit kwartaal de $14.000 zou kunnen bereiken.

 

Bitcoin nieuws

BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu
Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model
Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten