Bitcoin koers
Bitcoin

Gaat crypto instorten? Experts zijn het niet eens

Bitcoin (BTC) heeft onlangs een flinke daling doorgemaakt. De koers zakte zelfs even onder de $63.000, wat neerkomt op een daling van meer dan 15% ten opzichte van het prijsrecord in maart.

Ondanks deze daling blijft Adam Back, CEO van Blockstream, optimistisch. Hij beschouwt de huidige koers van de digitale munt als “super goedkoop”. Anderzijds tonen sommige economen zich voorzichtiger over de toekomst van BTC.

Back gelooft dat de werkelijke waarde van BTC nog niet volledig door de markt is erkend en voorspelt dat de prijs aanzienlijk zou kunnen stijgen, mogelijk tot het langverwachte niveau van $100.000. Dit wordt mede verwacht door de aanstaande halving rond 20 april, een gebeurtenis die de munt nog schaarser maakt en waarschijnlijk de prijs verder zal opdrijven.

Jeff Ross, van investeringsbedrijf Vailshire Capital, heeft een meer behoedzame visie. Hij verwacht dat er mogelijk nog een grotere correctie aankomt voordat de koers weer zal stijgen. De CEO van Vailshire Capital waarschuwt zelfs voor een mogelijke daling van 40% en suggereert dat de stijging naar $100.000 misschien niet zo snel zal plaatsvinden als sommigen hopen.

Een daling naar $20.000?

Volgens Peter Schiff zou de prijs van Bitcoin nog veel verder kunnen dalen, misschien wel tot $20.000. Hij wijst erop dat de $60.000 een cruciaal steunpunt vormt en waarschuwt voor een mogelijke ‘triple-top’ formatie. Een doorbraak onder dit niveau kan volgens Schiff leiden tot een neerwaartse spiraal, met aanzienlijke prijsdalingen tot gevolg.

Hoewel Schiff in het verleden vaak kritisch is geweest over Bitcoin, heeft de munt desondanks zijn veerkracht bewezen. Ondanks zijn sombere voorspellingen heeft Bitcoin zich herhaaldelijk hersteld en veerkracht getoond, zelfs in tijden van geopolitieke spanningen en marktvolatiliteit.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

BlackRock heeft voor 4e dag op rij geen Bitcoin instroom
Bitcoin aan de vooravond van herstel? Cruciale FOMC-vergadering bepaalt koers
Bitcoin koers daalt na tegenvallende ETF-lancering in Hong Kong
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’