Bitcoin

Peter Schiff waarschuwt: Bitcoin kan zakken naar 20.000 dollar, dit is waarom

De koers van Bitcoin heeft tijdens het weekend een flinke daling doorgemaakt, veroorzaakt door toenemende geopolitieke spanningen en een recente escalatie in het conflict tussen Israël en Iran. De prijs zakte dit weekend zelfs tot onder de $62.000. Sindsdien heeft de prijs van Bitcoin zich enigszins hersteld en wordt deze momenteel verhandeld rond de $66.000.

Ondanks het herstel in de koers vandaag, voorspelt Bitcoin-criticus Peter Schiff een enorme prijsdaling van Bitcoin.

Is een daling van de Bitcoin-koers tot $20.000 mogelijk?

Peter Schiff heeft een nadrukkelijke waarschuwing gegeven over de Bitcoin-prijs en het belang van de $60.000-grens als cruciaal steunpunt benadrukt.

Schiff wees op de mogelijkheid van een ‘triple-top’ formatie mocht Bitcoin beslissend zakken onder de $60.000. Volgens zijn analyse zou een doorbraak onder dit niveau een neerwaartse spiraal kunnen inluiden, met een mogelijke daling tot $20.000 als gevolg.

Problemen voor MicroStrategy?

Naast de algemene gevolgen voor Bitcoin, belichtte Schiff ook de financiële risico’s voor MicroStrategy ($MSTR), een vooraanstaand bedrijf dat zwaar in Bitcoin geïnvesteerd heeft. Als Bitcoin zou zakken naar $20.000, zou MicroStrategy volgens zijn schattingen te maken krijgen met een enorm ongerealiseerd verlies van $2,7 miljard op hun bezit van 214.000 Bitcoins, die zijn gekocht tegen een gemiddelde prijs van $34.000.

Chaos is goed voor Bitcoin

Schiff heeft in het verleden meerdere keren een ondergang voor Bitcoin voorspeld, maar de aanhoudende kracht van Bitcoin heeft deze voorspellingen steeds opnieuw ontkracht. Aan de andere kant blijft Michael Saylor, uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, kalm te midden van de huidige turbulentie en voegt toe dat chaos altijd goed is voor BTC.

Bitcoin en de bredere cryptomarkt werden geconfronteerd met een vergelijkbare geopolitieke situatie toen in februari 2022 de speciale militaire operatie tussen Rusland en Oekraïne uitbrak. Na wat aanvankelijke onrust herstelde de markt zich echter en kwam uiteindelijk zelfs sterker terug.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten