Bitcoin

Gaat deze crypto-oplichter voor 30 jaar de bak in?

Een voormalige investeringsbankier van Deutsche Bank bekende voor de rechter zijn deelneming aan een crypto-fraude ter waarde van 1,5 miljoen dollar. Verder zou de Amerikaan identiteitsdiefstal gepleegd hebben, waarbij hij meer dan 15 creditcards bemachtigde voor ongeautoriseerde transacties. Nu zou Rashawn Russell, zoals de oplichter heet, mogelijk voor een periode van 30 jaar de gevangenis in moeten.

Russel beloofde gegarandeerde rendementen

De zaak van Rashawn Russell is niet mals, want de voormalige investeringsbankier beloofde zijn investeerders in sommige gevallen een gegarandeerd rendement. Maar in plaats van de fondsen van zijn klanten te investeren, koos Russell ervoor om deze te gebruiken voor zijn eigen gokverslaving en voor het terugbetalen van eerdere investeerders.

“Russell maakte gebruik van de interesse van sommige mensen in de cryptomarkt, door een fraude op te zetten voor klanten die hem vertrouwden”, aldus Breon Peace, de openbare aanklager.

In aanvulling op zijn betekenis voor deze fraudezaak, gaf Russell ook toe dat hij van september 2021 tot juni 2023 identiteitsfraude pleegde. Alles bij elkaar lijkt het een hele goede zaak dat Russell niet meer actief is, want hij veroorzaakte een hoop ellende voor een grote groep mensen.

Niet de enige

Helaas is de realiteit van de crypto-industrie dat Russell niet de enige is die er dit soort praktijken op nahoudt. De industrie zit vol met oplichters. Dat maakt ook dat het veiliger is om het vooral bij grote projecten te houden.

Als je bij een gerenommeerde partij in Nederland Bitcoin koopt, dan weet je zeker dat je die Bitcoin ook toegestuurd krijgt.

Mits je er natuurlijk voor kiest om deze in een eigen wallet te bewaren. Mensen die jou gigantische rendementen beloven en je daarvoor naar een schimmig platform sturen, die kun je beter niet vertrouwen.

Dat blijkt ook weer uit de zaak van Rashawn Russell, die zijn slachtoffers meer dan anderhalf miljoen dollar afhandig maakte.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’