Ripple xrp token
Ripple

Galaxy Digital en Jump Trading stoppen met Ripple

Twee crypto investeringsfirma’s, genaamd Galaxy Digital en Jump Trading, hebben volgens rapporten de banden met Ripple verbroken.


Rechtszaak tegen Ripple – XRP crasht

Crypto nieuwssite The Block meldde vandaag dat de twee bovengenoemde inversteringsfirma’s hebben bevestigd dat ze zijn gestopt met het verhandelen van de XRP token.

Gisteren heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een een rechtszaak aangespannen van $1,3 miljard tegen Ripple Labs, Chris Larsen en Brad Garlinghouse.

Drie exchanges zijn sindsdien gestopt met het verhandelen van de XRP token. Sindsdien is de prijs hard gedaald. Bovendien heeft Bitwise alle XRP tokens uit zijn fonds geliquideerd.

The Block meldde dat Galaxy de token van Ripple niet meer zal verhandelen totdat er nieuwe feiten beschikbaar zijn. Galaxy is een grote in New York gevestigde crypto-investeringsmaatschappij met aan het hoofd de miljardair Mike Novogratz. Galaxy beheert meer dan $400 miljoen aan crypto’s.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De Ripple prijs daalt

XRP is de vierde grootste crypto valuta qua marktkapitalisatie. Maar sinds zijn juridische problemen is de prijs en marktdominantie hard gedaald. De prijs van 1 token ligt nog maar rond de $0,27.

De SEC beweert dat Ripple Labs, het bedrijf dat connecties heeft met XRP, sinds 2013 $1,3 miljard aan niet geregistreerde securities aanbiedingen heeft opgehaald. Ondanks de problemen die de rechtszaak kan zorgen vertellen verschillende analisten dat de koerscrash van meer dan 50% overtrokken is. Sommige investeerders denken dat het gedaan is met Ripple, maar dat lijkt een voorbarige gedachte.

Ten eerste betekent een rechtszaak die aangespannen wordt nog niet meteen dat Ripple de zaak zal verliezen. Daarnaast bestaat er ook een kans dat beide partijen een schikking zullen treffen.