Altcoin Nieuws

Gebruikers Reddit spam-farmen nu Bricks & Moons

Reddit heeft een nieuwe vorm voor het ontvangen crypto ontwikkeld, met de community-tokens. Nu lijkt deze vorm echter voor problemen te zorgen, want diverse gebruikers spammen de forums nu zodat zij meer van deze tokens krijgen.


Hoe werken de community-punten?

Gebruikers van Reddit, de Amerikaanse sociale nieuws- en communitywebsite, kunnen community-punten ontvangen die gebaseerd zijn op hun activiteit binnen een bepaalde subreddit. Momenteel wordt deze functie nog uitgebreid getest op de communities van cryptocurrency en van Fortnite. Beide subreddits hebben hun eigen ERC-20-tokens, namelijk de Moons voor de crypto-subreddit en de Bricks voor de Fortnite-subreddit. Hoe actiever een gebruiker binnen deze subreddits is, des te meer tokens diegene zal ontvangen.

Beide tokens hebben echter al ondersteuning mogen ontvangen van de gedecentraliseerde exchange Honeyswap. Hierdoor kunnen Bricks en/of Moons-eigenaren deze nu inwisselen voor echt geld, of eventueel voor andere crypto’s.

Deze community-punten worden vervolgens iedere maand verdeeld. In de eerste ronde werd met terugwerkende kracht gewerkt, op basis van de ‘Karma’ van de gebruikers. Karma is een cijfer dat wordt op het platform gebruikt die aangeeft hoe actief een gebruiker is. Zo kun je Karma verdienen door bijvoorbeeld te reageren in posts, door zelf posts te creëren en door posts te linken.


Fortnite-community vs Crypto-community

Met name de Fortnite-community lijkt enorme interesse te hebben in de tokens. Dit blijkt uit de ruim 39.000 Redditors (gebruikers van Reddit) die Bricks-wallets hebben aangemaakt sinds de functie live is gegaan. Wanneer je dit tegenover het aantal Moon-wallets legt, dan is dit aanzienlijk hoger, want het aantal Moon-wallets ligt momenteel op iets meer dan 8.910.

Toch lijken de gebruikers binnen de Crypto-community actiever, want er zijn in totaal 35,3 miljoen Moons verspreid, terwijl er 34,6 miljoen Bricks verdeeld zijn. Ook de waarde van Moons ligt momenteel iets hoger; $0,063 versus de $0,047 van Bricks.

Momenteel heeft Moons een marktkapitalisatie van ongeveer €1.9 miljoen en heeft Bricks een marktkapitalisatie van ongeveer €1.4 miljoen.

Hierdoor wordt de inhoud die is gegenereerd door de bijna 48.000 deelnemende Redditors geschat op circa €3.25 miljoen, sinds de lancering van de functie.


Redditors zijn nog geen miljonair

Het is echter niet te verwachten dat de deelnemende Redditors nu al miljonair zijn, alhoewel ze wel wat verdienen aan hun Reddit-activiteiten. Naar verluidt verdienen de Redditors in de Cryptocurrency-community op dit moment €1.40 per dag. Gebruikers van de Fortnite-community moeten het doen met een magere €0.24 per dag.

Als alle Moons en Bricks gelijkmatig zouden worden verdeeld over de gebruikers, dan zouden de gebruikers binnen Cryptocurrency-community nu ongeveer €211 per gebruiker aan Moons bezitten, terwijl de Fortnite-gebruikers dan momenteel ieder op circa €0.37 aan Bricks per gebruiker bezitten. Een enorm verschil.

Een ander groot verschil is het aantal van de respectievelijke tokens verzameld zijn. Doordat er met een terugwerkende kracht is gewerkt, hebben de gebruikers binnen de communities een aanzienlijke hoeveelheid moons en bricks ontvangen. Binnen de Fortnite-community ontving een gebruiker bijvoorbeeld circa 91.000 Bricks (ter waarde van ruim €3600), terwijl iemand binnen de Cryptocurrency-community ruim 467.000 Moons heeft weten te verzamelen, met een waarde van bijna €26.000.

De markten voor de tokens doen het niet enorm slecht, maar ook niet super goed. Zo is het 24-uursvolume van Moon-tokens op Honeyswap bijna €40.000 en ligt die van Bricks op ruim €11.400.

Het is op dit moment nog onbekend of Reddit het spam-farming probleem gaat aanpassen, en zo ja, op wat voor manier dat gebeurt.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten