Bitcoin

Geen paniek – Bitcoin Stock-To-Flow model klopt nog steeds

Bitcoin vond gisteren eindelijk steun rond de $5.000. De financiële markten bleven over het algemeen vrij stabiel nadat ze hun slechtste week in meer dan 30 jaar achter de rug hadden.


Bitcoin heeft bodem gezien

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de 5.415 dollar. Dat is ongeveer 2,7 procent lager dan 24 uur geleden. Eindelijk lijkt de volatiliteit iets af te nemen in de cryptomarkt.

Analist Tone Vays voorspelde dat BTC zijn echte bodem wel heeft gezien. Ook zegt hij dat BTC gisteren voor het laatst onder de $5.000 is gedaald en dat de koers langzaam weer omhoog zal gaan. Wel geeft hij aan dat het traject onzeker blijft. De economische onrust is enorm en dat trekt de cryptomarkt met zich mee naar onder. President Trump heeft gisteravond zelfs de nationale noodtoestand opgeroepen om extra geld beschikbaar te stellen.


Stock-to-flow model blijft intact

Ook crypto analist filbfilb is behoedzaam. Hij merkt op dat de kooplust langzaam weer opgang komt, maar dat er nog weinig ruimte is om opgelucht adem te halen. Wel vertelt ook hij dat hij verwacht dat de koers weer zal gaan stijgen.

Iedereen, inclusief analisten, leek in paniek de afgelopen week. Maar niks is minder waar. Crypto analist en bedenker van het ‘stock-to-flow-model’ PlanB, merkt op dat BTC met een prijs van $5.000 nog steeds binnen het verwachte bereik ligt.

“Sommige mensen denken dat het stock-to-flow model gisteren kapot is gegaan. Maar dit is natuurlijk niet waar,” twitterde hij vrijdag na de crash tot de $3.700.

“#Bitcoin slingerde mooi rond de modelwaarde en bleef ruim binnen de modelbanden. De extreme volatiliteit binnen deze modelbanden zorgt dat de weakhands uitstappen. Geen extreem rendement zonder extreem risico (volatiliteit). ”

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Bitcoin koers stijgt duizenden dollars op historische dag voor ETFs
Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC