JPMorgan
Ripple

Gerucht: Hebben JPMorgan en BlackRock in XRP geïnvesteerd?

Hoewel XRP sinds zijn piek van meer dan $0,72 begin deze maand een dalende trend vertoont, lijkt dit grote financiële instellingen niet af te schrikken van investeren in het project. Er gaan geruchten dat JPMorgan, een grote bank, en BlackRock, een vermogensbeheerder, gezamenlijk 7,5 miljoen XRP-tokens hebben aangeschaft.

Geruchten en twijfels rondom JPMorgan en BlackRock’s investeringen in XRP

Het nieuws over de mogelijke investering van JPMorgan en BlackRock in XRP heeft zich snel verspreid via X. Deze geruchten zijn echter niet bevestigd en roepen twijfels op binnen de cryptogemeenschap. Sommige crypto-enthousiastelingen betwisten de beweringen over JPMorgan, vooral de suggestie dat 7,5% van het totale portfolio van de bank in XRP zou zijn geïnvesteerd. Gezien het totale investeringsvolume van $440 miljard van de bank, zou een dergelijk aandeel in XRP de totale marktkapitalisatie van het project overschrijden.

Ook rondom BlackRock zijn er geruchten over hun interesse in XRP. Deze geruchten werden versterkt door eerdere, maar onjuiste, berichten over een BlackRock XRP exchange-traded fund (ETF). Een dergelijk bericht verscheen op de website van de Delaware Corporation, maar werd later ontmaskerd als vals en is inmiddels verwijderd. De autoriteiten van Delaware zijn een onderzoek gestart naar de oorsprong van dit onjuiste nieuws.

Vooraanstaande crypto-influencers, zoals CryptoInsightUK, hebben de geruchten over de aankoop van XRP door BlackRock en JPMorgan ontkend en bestempeld als ongegrond.

Banken tonen toenemende interesse in XRP

Ondanks dat de specifieke geruchten over investeringen van JPMorgan en BlackRock in XRP ongegrond lijken, betekent dit niet dat banken geen interesse tonen in XRP. Integendeel, wereldwijde banken tonen volgens een recent rapport van het Basel Committee on Bank Supervision (BCBS) steeds meer interesse in Ripple’s XRP als onderdeel van hun cryptostrategieën. Dit rapport duidt op een verschuiving van scepticisme naar acceptatie binnen de financiële sector.

Uit het onderzoek van het BCBS onder 182 banken, bleek dat 19 banken – waaronder zeven Europese en tien Amerikaanse – informatie hebben verstrekt over hun investeringen in cryptovaluta. Hoewel Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) de populairste keuzes zijn onder deze banken, heeft XRP ook aanzienlijke interesse gewekt. De totale investering in XRP door deze banken bedraagt ongeveer €188 miljoen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt