Hack,, Trending

Gestolen Bitcoin in Binance hack verplaatst naar 7 adressen

Gisteren werd bekend gemaakt dat Binance werd gehackt en dat hier ruim 7000 Bitcoins waren gestolen. Nu is er naar voren gekomen dat deze gestolen Bitcoins zijn verplaatst naar 7 verschillende adressen.


Ruim 7000 Bitcoin weg

De hack resulteerde in ongeveer 7070 gestolen Bitcoins. Gezamenlijk is dit ruim $42 miljoen waard op het moment van dit artikel. In totaal zijn er 44 transacties uitgevoerd die uiteindelijk leiden naar 7 diverse Bitcoin-adressen. Elk Bitcoin-adres heeft naar verluid 1060,6 BTC gestort gekregen, op één adres na, deze heeft er 707,1 BTC.


Reorganisatie van Bitcoin-ketens

Naar aanleiding van de hack hield de CEO van Binance, Changpeng Zhao, een live AMA (Ask Me Anything). In deze AMA werden verschillende gemeenschapszaken besproken die na de hack zouden moeten worden aangepakt. Ook besprak Changpeng het idee van een reorganisatie van de Bitcoin-ketens. Dit idee is echter weer snel verdwenen.


Vergoeding voor schade

Binance benadrukte dat zij de geleden schade zullen vergoeden. Momenteel wordt er een uitgebreide beveiligingscheck uitgevoerd waarin het gehele platform wordt nagekeken.


Koers Bitcoin

De koers van de Bitcoin lijkt er nog weinig last van te hebben. Zo is deze koers doorgegroeid naar ruim $6000. Dit houdt in dat de koers van de Bitcoin ongeveer met 3.5% is gestegen, ondanks de hack.