Thailand (Bangkok)
Altcoin

Gigantische Thaise bank investeert 100 miljoen dollar in crypto

Kaiskornbank, de op één na grootste bank van Thailand, lanceert een startup van 100 miljoen dollar om Web3 en AI-oplossingen te financieren in Azië en Israël. Het doel van het fonds is om te investeren in Web3-infrastructuur, zero-knowledge proofs, kunstmatige intelligentie en meer. De verwachting is dat de waarde van het fonds in 2023 op 1 biljoen dollar (!) staat.

De focus qua investeringen ligt op Israël, Azië, maar ook Europa en de Verenigde Staten.

Privacy de sleutel

Hoog op de agenda van het investeringsfonds staan bedrijven die zich bezighouden met crypto en kunstmatige intelligentie met een focus op privacy. Het is enorm tof om te zien hoe traditionele financiële spelers op deze manier ontwikkelingen binnen de cryptomarkt omarmen en potentie zien.

Verder is de bankgigant uit Thailand ook van plan om zich op kunstmatige intelligentie te focussen.

Langzaam maar zeker (zie bovenstaande grafiek) zien we het kapitaal dat richting crypto-fondsen stroomt weer toenemen. De bearmarkt lijkt daarmee, in ieder geval voor deze tak van de industrie, langzaam ten einde te komen.

Wat de koersen betreft is daar nog geen sprake van. De Bitcoin koers kwakkelt nog altijd en staat met de huidige 26.600 dollar nog ver van de all-time high van 69.000 dollar vandaan.

Wanneer leeft de markt op?

Het grote geld lijkt (getuige de investering van deze Thaise bankgigant) nog altijd in crypto te geloven, maar hoe zit het met de markt? We hebben nu een periode van maanden gehad waarin de Bitcoin koers moeite had om het positieve momentum weer terug te vinden.

Al staat er vandaag weer een mooie stijging op de borden. Zouden de bears nu dan eindelijk uitgeput zijn? Kan de verkoopdruk nu eindelijk wegvallen?

Het macro-economische klimaat lijkt nog altijd in het nadeel van een positief antwoord op die vragen. Ook vandaag weer verhoogde de Europese Centrale Bank bijvoorbeeld de rente om de inflatie aan te pakken.

Wat dat betreft is het echt een kwestie van afwachten en geduld. Op dit moment is het heel moeilijk om te zeggen waar de markt de komende tijd naartoe zal bewegen. Maar het is wel hoopgevend dat deze Thaise bank 100 miljoen dollar in de industrie zal investeren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Ontdek welke cryptomunt 20% stijgt en zijn All Time High bijna doorbreekt
Wat Veroorzaakt de Plotselinge Daling van de Cryptomarkt Vandaag?
Avalanche blijft overeind in rode cryptomarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%