crypto analist
Bitcoin

Goldman Sachs stelt kans op recessie bij, goed voor de Bitcoin koers?

Er heerst de laatste tijd veel bezorgdheid over een mogelijke recessie in de Verenigde Staten. Echter, de economen van Goldman Sachs hebben hun verwachtingen hierover bijgesteld.

In een recent rapport, gepubliceerd op 17 augustus, verlaagde de Amerikaanse bank de kans op een recessie binnen het komende jaar naar 20 procent. Dit is een daling ten opzichte van de eerdere schatting van 25 procent.

Amerikaanse banenmarkt doet het goed

De bijstelling is vooral te danken aan positieve consumptiecijfers en een lager dan verwachte werkloosheid. Het rapport suggereert dat de kans op een recessie verder zou kunnen dalen naar 15 procent als het banenrapport van augustus, dat begin september wordt verwacht, eveneens gunstig uitvalt.

In dat geval zou de Federal Reserve tijdens hun vergadering in september mogelijk besluiten de rente met 0,25 procent te verlagen. Mocht het banenrapport echter tegenvallen, dan zou zelfs een grotere renteverlaging van 0,5 procent tot de mogelijkheden behoren.

De positieve consumptiecijfers hebben de Amerikaanse aandelenmarkten al een flinke impuls gegeven. De detailhandelsverkopen van juli overtroffen de verwachtingen en lieten de grootste stijging sinds begin 2023 zien.

Daarnaast bleek uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid dat het aantal nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen is gedaald tot het laagste niveau in een maand. Deze ontwikkelingen wijzen erop dat de arbeidsmarkt sterker is dan aanvankelijk gedacht, wat het risico op een recessie verder verkleint.

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

Er zijn positieve vooruitzichten voor de Amerikaanse economie, maar het is nog onduidelijk wat dit precies betekent voor de cryptomarkten en Bitcoin (BTC). Tony Sycamore, analist bij IG Markets, benadrukt dat de verlaging van de recessiekans door Goldman Sachs een kleine aanpassing is en waarschijnlijk geen significante impact zal hebben op risicovolle activa zoals crypto.

Markus Thielen van 10x Research merkt op dat een renteverlaging door de Federal Reserve in principe goed nieuws is voor Bitcoin. Echter, dit is geen garantie voor een sterke bullrun. In het verleden, zoals in 2019, leidde een renteverlaging aanvankelijk tot een stijging van Bitcoin, maar deze winst verdampte later volledig door een algemene marktcorrectie.

Bitcoin heeft de afgelopen week weinig beweging laten zien, terwijl de Nasdaq-index, gedomineerd door tech-aandelen, met 5 procent steeg. Voorlopig geven investeerders dus nog steeds de voorkeur aan Amerikaanse aandelen.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Kevin Svenson: Bitcoin op het punt van explosieve stijging naar nieuwe all-time high
Analist: Cryptomarkt is klaar om uit bearish-fase te breken
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13