Goud prijs
Beurs

Goldman Sachs verhoogt goudprognose: prijsdoel van $2.973 per ounce tegen 2025

Vorige maand voorspelden analisten van Goldman Sachs een stijging van 8% in de goudprijs, met een mogelijke piek van $2.686 per ounce. Destijds spraken ze hun vertrouwen uit in de lange termijn vooruitzichten van goud. Nu, slechts een maand later, hebben ze hun prognose opnieuw naar boven bijgesteld en voorspellen ze een nog hogere goudprijs.

Goldman Sachs blijft optimistisch over goud

De voornaamste reden voor de optimistische aanpassing van de prognose is de aanhoudende vraag naar goud, zowel van institutionele beleggers als van centrale banken. Het nieuwe prijsdoel is nu verhoogd naar $2.973 per ounce tegen 2025. Volgens de analisten wordt de stijgende vraag vooral aangedreven door dalende wereldwijde rentes en de beschermende rol van goud tegen geopolitieke en financiële risico’s.

“Wij herhalen ons advies om long te gaan op goud, gezien de voordelen van lagere wereldwijde rentetarieven, de structureel hogere vraag vanuit centrale banken en de afdekking tegen geopolitieke, financiële en recessierisico’s,” aldus Goldman Sachs.

Goudprijs en zilver op indrukwekkende hoogte

De goudprijs is dit jaar na jaren van consolidatie sterk gestegen. Begin dit jaar stond de goudprijs nog rond de $2.000 per ounce, maar inmiddels is deze met 30% gestegen tot $2.657. Ook de zilverprijs laat een sterke opmars zien, en staat momenteel op bijna $32 per ounce.

Andere banken delen positieve verwachtingen

Niet alleen Goldman Sachs is optimistisch over goud. Ook de Zwitserse investeringsbank UBS beschouwt goud als hun “meest geprefereerde” belegging in hun wereldwijde strategie. Bloomberg’s Senior Commodity Strategist, Mike McGlone, is eveneens positief en stelt dat hedgefondsen de goudprijs zelfs naar $3.000 per ounce kunnen stuwen.

Centrale banken spelen een belangrijke rol in de toenemende vraag naar goud. Volgens de World Gold Council steeg de netto-aankoop van goud in juli met 206% ten opzichte van de maand ervoor. Ook particuliere beleggers tonen steeds meer interesse in goud. Het Amerikaanse retailbedrijf Costco meldde bijvoorbeeld een flinke stijging in de verkoop van goud.

Krijg €50 cadeau bij OKXHandel €100 en krijg 50 euro gratis bij OKX

Slechts 1 week geldig: Maak een account bij OKX, koop je eerste 100 euro aan crypto in een enkele transactie en ontvang binnen een dag gratis 50 euro aan Bitcoin als beloning.

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Beurs nieuws

AEX koers opent belangrijke week met lichte daling
Grote Wall Street banken zijn extreem bullish over één asset voor 2025
AEX krijgt duwtje na banenrapport VS, maar fundamentele zorgen blijven
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Waarom een XRP-prijs van $1.000 volgens deze expert realistischer is dan je denkt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk