geld rijk
Bitcoin

Goldman Sachs waarschuwt voor gigantische correctie S&P 500

De Amerikaanse bankgigant Goldman Sachs waarschuwt zijn klanten voor een gigantische koerscorrectie. Zij zien op dit moment enkele fundamentele indicatoren, die wijzen richting dalingen voor de markt; zo weet Investing.com te melden.

Goldman Sachs waarschuwt voor de markt

Goldman Sachs waarschuwt met name voor de aandelenmarkt. De focus van dit soort grote zakenbanken ligt logischerwijs niet op Bitcoin.

In principe is Bitcoin nog te klein en te wispelturig voor grote banken als Goldman Sachs om daar serieuze rapporten over te maken. Ze zijn op dit moment dus vooral bearish over de S&P 500, maar dat kan ook zijn weerslag hebben op Bitcoin.

Strategen van de bank zeggen dat aandelen weleens overgekocht kunnen zijn. Daarvoor wijzen ze onder andere naar de dalende reële inkomensgroei, een vertraging van de groei van de Amerikaanse economie en het verzwakte consumentenvertrouwen.

Op de korte termijn verwachten ze zelfs dat de verkiezingen in de Verenigde Staten voor een negatieve impact kunnen zorgen. “Verkiezingszorgen in de Verenigde Staten en Europa kunnen het consumenten- en zakenvertrouwen schaden de komende maanden”, aldus Goldman Sachs.

Correctie en periode van hoge volatiliteit

De onzekerheid over het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank neemt toe. Over de afgelopen maanden presteerde de Amerikaanse beurs fantastisch en volgens de analisten van Goldman Sachs is het dus tijd voor een correctie.

Om de boel te redden moet de inflatie omlaag, maar dat lijkt op dit moment nog een lastig karwei. De inflatie is plakkeriger dan gehoopt en begint op de markt te drukken.

Het lukt de aandelenmarkt op basis van de AI-hype nog steeds om nieuwe hoogtepunten te bereiken, maar ook daar zal een keer een einde aan komen.

De grote vraag blijft natuurlijk wanneer die correctie dan komt. Vooralsnog weet de beurs iedere dag nog kleine percentages te winnen en steeds verder te klimmen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten