cardano, ada
Cardano

Google Bard voorspelt de Cardano prijs voor begin 2024

Cardano (ADA) heeft recentelijk een opmerkelijke rally doorgemaakt. In de afgelopen week is de koers met bijna 36% gestegen. Volgens de kunstmatige intelligentie (AI) van Google, genaamd Bard, zal de waardering van Cardano naar verwachting verder stijgen in 2024.

De Cardano prijsvoorspelling van Google Bard

Google Bard, Google’s geavanceerde kunstmatige intelligentie, heeft een interessante voorspelling uitgebracht voor de prijs van Cardano (ADA) aan het begin van 2024, met een geschat bereik van $0,42 tot $0,90.

Deze prognose laat zien dat in het meest pessimistische geval, de prijs van ADA een daling zou kunnen ervaren ten opzichte van de huidige marktwaarde. Aan de positieve kant, in een optimistisch scenario, zou Cardano een aanzienlijke waardestijging van wel 76% kunnen meemaken.

Desalniettemin zou deze potentiële stijging de munt nog steeds ver onder haar all-time high van $3,09 houden. Interessant is dat deze voorspelling van Bard niet geïsoleerd is; het integreert inzichten van verschillende bronnen, waaronder Binance Research. Opmerkelijk is dat Binance Research, het onderzoeksplatform van een van de grootste crypto-exchanges, een conservatievere prijsverwachting voor ADA heeft voor 2024, met een geschat bereik van $0,42 tot $0,53.

Factoren die de Cardano koers beïnvloeden

De nauwkeurigheid van deze voorspellingen voor de prijs van Cardano hangt af van een complex samenspel van externe marktfactoren en ontwikkelingen binnen het Cardano-ecosysteem zelf.

Belangrijke technologische updates, zoals de aankomende Vasil hard fork, zijn cruciaal. Dergelijke updates kunnen de functionaliteit en efficiëntie van het netwerk aanzienlijk verbeteren, wat historisch gezien vaak heeft geleid tot een positieve impact op de koers.

Daarnaast speelt de algemene marktsentiment in de cryptosector een sleutelrol. Het vertrouwen van investeerders en de bredere acceptatie van crypto zijn eveneens significante factoren die de koersbeweging van Cardano kunnen beïnvloeden.

Cardano’s DeFi succes

Een sleutelfactor binnen het Cardano-netwerk die opmerkelijke veerkracht toont, is de sector van gedecentraliseerde financiën (DeFi). De totale waarde vergrendeld (TVL) in deze sector is gestegen tot $292 miljoen, wat dicht bij de historische piek van $326 miljoen ligt. Dit is de hoogste TVL die het netwerk heeft gezien sinds maart 2022, een belangrijke indicator van groei en stabiliteit.

Deze opwaartse trend wordt voornamelijk gedreven door vooraanstaande projecten binnen het ecosysteem, zoals Indigo, dat momenteel een TVL van $70 miljoen heeft, en Miniswap, met een indrukwekkende TVL van $64 miljoen.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?