Cardano

Cardano (ADA) bereikt nieuw jaarlijks hoogtepunt na stijging van 10% – Kan het $1 bereiken?

Cardano (ADA) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Na maanden van gestage groei heeft de digitale valuta een indrukwekkend nieuw jaarrecord gevestigd.

Deze recente ontwikkeling markeert een significante doorbraak voor Cardano, waarbij de prijs vandaag een hoogtepunt bereikte van $0.50. Dit is niet alleen een hoogtepunt voor het jaar, maar ook de hoogste prijs voor ADA sinds september 2022, een periode die maar liefst 430 dagen beslaat.

Deze doorbraak boven een langdurige horizontale weerstandszone onderstreept de groeiende kracht en potentieel van Cardano in de dynamische wereld van cryptocurrency.

ADA grafiek week
ADA/USD Week grafiek – Bron: TradingView

Analyse van de RSI van Cardano

In de cryptowereld is de Relative Strength Index (RSI) een essentiële tool voor handelaren. Deze indicator speelt een cruciale rol in het bepalen van de marktcondities, zoals het identificeren van overgekochte of oververkochte situaties, wat essentieel is voor het maken van geïnformeerde handelsbeslissingen.

Een RSI-waarde boven de 50 wordt over het algemeen gezien als een teken van bullish (positieve) marktcondities, waarbij de kopers, of ‘stieren’, de markt domineren. Aan de andere kant kan een RSI onder de 50 duiden op bearish (negatieve) omstandigheden, met een overwicht van verkopers, of ‘beren’.

Voor Cardano (ADA) toont de huidige wekelijkse RSI een opwaartse trend boven de 50, wat wijst op een sterke bullish marktsentiment. Interessant is dat de RSI nu in het overgekochte gebied ligt, wat historisch gezien vaak de voorbode was van aanzienlijke prijsstijgingen. Deze trend was ook zichtbaar vóór de laatste grote piek in de prijs van ADA, wat de mogelijkheid van een soortgelijke opwaartse trend in de nabije toekomst versterkt.

Cardano (ADA) prijsvoorspelling – Is $1 haalbaar?

De technische analyse van ADA, gericht op dagelijkse gegevens, wijst op een voortdurende opwaartse trend. Dit wordt bevestigd door patronen in zowel de golfbewegingen als de stijgende beweging van de Relatieve Sterkte Index (RSI).

De Elliott Wave-theorie, een tool vaak gebruikt door technische analisten, helpt bij het voorspellen van de richting van prijstrends door het bestuderen van herhalende langetermijnpatronen in prijzen en beleggersgedrag.

Op dit moment lijkt het erop dat ADA zich in de derde fase van een opwaartse trend bevindt, die uit vijf golven bestaat. Als deze derde golf 2,61 keer langer is dan de eerste golf, zou dit kunnen betekenen dat ADA een prijs van $0,70 zou kunnen bereiken, een stijging van 40%.

Deze positieve voorspelling wordt ondersteund door de dagelijkse RSI, die nu een opwaartse trend laat zien nadat deze uit een dalende trendlijn is gebroken.

Toch is het belangrijk voorzichtig te zijn. Als ADA onder de piekwaarde van de eerste golf valt, aangegeven met een rode lijn op $0,38, kan dit betekenen dat de recente stijging slechts een tijdelijk was. In dat geval kan de prijs van ADA met 40% dalen naar de volgende steunzone, die zich rond $0,30 bevindt.

ADA 8dec
ADA/USDT dagelijkse grafiek – Bron: TradingView

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?