Bitcoin

Goud blijft stijgen – Zal de Bitcoin prijs volgen?

Terwijl de aandelen en cryptomarkt de afgelopen weken consolideren, blijft de goud prijs stijgen. Zoals te zien is in de onderstaande grafiek, heeft het edelmetaal zijn sterkte laten zien sinds een dip tot in juni. Enkele dagen geleden koste 1 ons goud voor het eerst sinds de Grote Recessie boven de $1.800.

Goud koers bereikt nieuw hoogtepunt – Bron: Tradingview

Goud lijkt te profiteren van een samenloop van omstandigheden die de koers laten stijgen, waaronder extra goudaankopen van centrale banken, een monetair beleid waar enorm veel geld bijgedrukt wordt en een verzwakte dollar. Een analist vertelt dat de Bitcoin koers snel zal volgen nu de goud koers stijgt.


Bitcoin gaat de opgaande trend van goud volgen

We zien dus dat goud niet onderworpen is aan dezelfde consolidatie als Bitcoin. Terwijl de BTC prijs tot stilstand is gekomen, is de goud koers verder blijven stijgen. De prijs ligt nu zelfs boven de $1.800.

Een analyse van een bekende handelaar laat zien dat als BTC het pad van goud volgt, de prijs van de cryptomunt ook snel zal stijgen. Een uitbraak zou de prijs kunnen laten stijgen tot $10.500.

Bitcoin & goud vergelijking – Bron: Twitter

Een samenhang tussen Bitcoin en goud is namelijk geen gek idee. Een analist van Bloomberg, genaamd McGlone, merkte in juni op dat de correlatie van 52 weken tussen de twee markten een hoogtepunt bereikt. Deze correlatie wordt aangewakkerd door de wereldwijde kwantitatieve versoepeling van de centrale banken. Zowel Bitcoin als goud worden steeds meer gezien als een middel om inflatie te ontlopen.


Goud prijs blijft stijgen de komende weken

Bijna alle analisten zijn het erover eens dat de goud prijs de komende weken nog verder zal stijgen. Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital, ging woensdag bij CNBC zitten om over goud te praten. Hij zei dat het edelmetaal binnenkort waarschijnlijk voor het eerst in de buurt van $2.000 zal komen:

“De Federal Reserve en centrale banken over de hele wereld blijven geld drukken – meer geld, meer geld, meer geld. En dus zal goud de oude hoogtepunten van $1.950 of zoiets, doorbreken en naar haar hoogste punt ooit stijgen.”

Novogratz is dus optimistisch over goud, maar hij is ook bijzonder optimistisch over Bitcoin. Hij zei eerder dit jaar dat BTC in 2020 of 2021 zijn hoogste punt van $20.000 zou kunnen bereiken.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering