Bitcoin

Goud ziet grootste verlies sinds 2013 – Bitcoin stabiliseert

Bitcoin kende een moeilijke week omdat de koers deze maand een nieuw dieptepunt bereikte. Echter, ook de goudprijs kelderden naar beneden. Goud kenden zelfs haar grootste dagelijkse crash van de afgelopen zeven jaar.


Goud daalt met 7% binnen 5 dagen vanwege het coronavirus

Goud zag op 29 februari de grootste daling in 24 uur sinds 2013. In de afgelopen vijf dagen is goud bezweken aan de grote uitverkoop. Deze uitverkoop beïnvloed markten en was het gevolg van de aanhoudende uitbraak van het coronavirus. Tussen 24 en 29 februari verloor goud in totaal 7,3% voordat het lichtjes terugsprong naar boven.

De slechte prestaties stellen goud ongeveer op gelijke voet aan het “digitale goud”, de Bitcoin. De wekelijkse verliezen van BTC bedragen momenteel ongeveer 9%.

De grootste crypto valuta zag na een terugval, die 4 weken duurde, een dieptepunt van $8.450. Bitcoin heeft sindsdien geprobeerd haar 200-daagse voortschrijdend gemiddelde terug te winnen. Deze ligt in de buurt van $8.800.

Bitcoin en goud lijken plotseling toch wel gecorreleerd aan elkaar. Eerder deze week deed analist Schiff nog een uitspraak waarin hij Bitcoin belachelijk maakte. Hij vertelde dat BTC blijkbaar geen safe haven was omdat het zich liet beïnvloeden door het coronavirus.


Schiff: goud “niet ongeldig”

Ondanks dat ook de goud koers gedaald is blijft Schiff overtuigd in het edelmetaal. Hij erkende de tegenslagen die het deze dagen mee heeft gemaakt, en zei:

“De gouddaling van 4% van vandaag binnen één dag is een zeer zeldzame gebeurtenis. Maar het gebeurt zo nu en dan’’.

“Een daling van 4% in Bitcoin is vrij gebruikelijk. Dit kan dagelijks zelfs een veel grotere daling zijn. De verschuiving van vandaag maakt de safe haven of de langetermijn waardeopslag voor goud niet ongeldig. ‘’

Anthony Pompliano, de mede oprichter van Morgan Creek Digital, is het niet helemaal eens met Schiff. Hij schreef zelfs dat iemand even moest kijken of Schiff nog leeft nu goud waarde verliest.

De ellende op de aandelenmarkt blijft ondertussen voortbestaan. De Dow Jones had afgelopen woensdag een recordverlies geleden. Handelaren verwachten sindsdien dat de Federal Reserve van de Verenigde Staten, de rente gaat aanzienlijk gaat verlagen.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13