Goud, gold
Bitcoin

Goudkoers schiet naar hoogste niveau sinds maart 2022

De goudkoers lijkt momenteel ook te profiteren van de onrust op de financiële markten en de sluimerende bankencrisis in de Verenigde Staten. Het blinkende edelmetaal schoot voor het eerst sinds maart 2022 weer over de koers van 2.000 dollar heen. Goud reageerde op het tegenvallende banenrapport in de Verenigde Staten.

Minder vacatures in Amerika

De sterke banenmarkt in de Verenigde Staten is lange tijd het stokpaardje van de Federal Reserve geweest. Het grote doel van de Amerikaanse centrale bank is om de inflatie terug te brengen tot 2,0 procent en daar is een zwakkere arbeidsmarkt voor nodig.

Die lijkt er nu te komen, want het aantal openstaande vacatures is voor het eerst in twee jaar tot onder de 10 miljoen gezakt. Het probleem is dat de economie nu begint in te kakken, maar dat de inflatie plakkeriger blijkt dan gehoopt.

Met andere woorden, de inflatie is nog altijd hoog, maar de economie begint richting een recessie af te glijden. Dat maakt dat alternatieve assets als Bitcoin en goud op dit moment meer dan behoorlijk presteren. Mensen vluchten als het ware naar veilige havens.

30.000 dollar is de sleutel

Als je het aan Edward Moya van Oanda vraagt, dan is de koers van 30.000 dollar cruciaal voor Bitcoin. Mochten de bulls erin slagen om deze week die koers te breken, dan kan dat volgens hem weleens. tot mooie dingen leiden en meer bullish momentum opleveren.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op 28.500 dollar en is het heel goed mogelijk dat we op termijn een aanval op de 29.000 dollar openen. Om dat voor elkaar te krijgen heeft Bitcoin echter nog wel wat stappen te zetten.

In de loop van deze week krijgen we nog meer data van de Amerikaanse banenmarkt, die ons mogelijk een stuk meer kunnen vertellen over het verdere verloop van de koers.

Bitcoin nieuws

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?