Ethereum

Grayscale verstuurt $1 miljard aan Ethereum naar Coinbase

Vandaag is een historische dag voor de crypto sector. Ongeveer een half jaar na de lancering van de Bitcoin spot ETF’s zullen de Amerikaanse beurzen vanmiddag de Ethereum (ETH) spot ETF’s verwelkomen.

Gisteren heeft de vermogensbeheerder Grayscale, een van de Ethereum ETF uitgevers, voor maar liefst $1 miljard aan Ethereum naar Coinbase overgeboekt. Dit wijst erop dat de vermogensbeheerder zich klaarmaakt voor de lancering van de beursfondsen. 

Wat zit er achter de transactie?

In totaal ging het om 292 duizend ETH dat door Grayscale naar Coinbase is gestuurd. Vervolgens werd 10 procent hiervan naar de wallet van het Grayscale Mini Trust gestuurd. Dit meldt iChaininfo.

De substantiële overboekingen suggereren dat Grayscale kapitaal aan het verzamelen is ter voorbereiding op de ETF-lancering. Dat Coinbase de ontvanger van de transacties is, is ook geen toeval. Coinbase zal namelijk als bewaarder optreden voor acht van de negen goedgekeurde Ethereum ETF’s. De crypto exchange is ook de officiële bewaarder voor tien van de elf bestaande spot Bitcoin ETF’s.

Gisteren gaf de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) definitieve goedkeuring voor de noodzakelijke S-1 registratie documenten. Daarmee is de weg vrij voor de lancering van de ETF’s. De goedgekeurde uitgevers zijn enkele van de grootste namen in de financiële sector, waaronder BlackRock, Fidelity, Franklin Templeton, en dus ook Grayscale.

Grayscale’s Ethereum Trust zal genoteerd worden op de New York Stock Exchange (NYSE), terwijl BlackRock’s iShares Ethereum Trust op de Nasdaq zal verschijnen. Van alle uitgevers kwam Grayscale met de laagste ‘waiver fee’. Deze bedraagt slechts 0,15 procent. Bovendien zal Grayscale de eerste zes maanden van handel geen commissies in rekening brengen.

Wat gaan de ETF’s voor de Ethereum koers betekenen?

De Ethereum koers doet nog geen gekke dingen in aanloop naar de lanceringen. Tijdens de lancering van de Bitcoin ETF’s zagen we gigantische volatiliteit. Het wordt dus een spannende middag.

De Ethereum koers is momenteel iets meer dan $3500. Dit is nog een stuk lager dan het ATH van $4.800, bereikt in november 2021. De ETF’s zouden echter de koers van Ethereum naar nieuwe hoogtes kunnen duwen. Eugene Cheung van ByBit gelooft dat Ethereum snel een nieuw ATH kan noteren.

“Ik ben optimistisch over de lange termijn prijs van ETH en verwacht dat deze zal verdubbelen in de komende 18 maanden, wat potentiële beleggers een uitstekende risico/rendement verhouding biedt.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum loopt flink achter op Bitcoin sinds Proof-of-Stake overgang
Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen opnieuw tientallen miljoenen dollars
Zwitserlands vierde grootste bank betreedt cryptomarkt met handel in Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?