Bitcoin stijgt
Bitcoin

Grayscale voorspelt nieuwe all-time high voor Bitcoin koers dit jaar

Hoewel de Bitcoin (BTC) koers de afgelopen weken niet indrukwekkend is geweest, blijven de analisten van Grayscale Research optimistisch over de rest van het jaar. Ze voorspellen dat Bitcoin later dit jaar mogelijk zijn all-time high opnieuw zal bereiken.

Dit scenario is echter sterk afhankelijk van macro-economische factoren. In een rapport van 8 augustus stellen de analisten dat een “zachte landing” van de economie de waarde van crypto-assets kan herstellen, waarbij Bitcoin zelfs zijn eerdere all-time high zou kunnen benaderen.

Angst voor een recessie

Momenteel heerst er angst voor een recessie in de Verenigde Staten, wat maandag bijdroeg aan een flinke daling van de Bitcoin koers. Dit betekent echter niet dat een recessie onvermijdelijk is. Als het economische scenario uiteindelijk minder ernstig uitpakt, zou dit positief kunnen zijn voor de cryptomarkt.

Grayscale wijst in hun rapport ook op een ander belangrijk aspect: de politieke omgeving in de Verenigde Staten met betrekking tot de cryptosector. Positieve veranderingen op dit gebied zouden de neerwaartse risico’s voor crypto kunnen beperken. Grayscale benadrukt daarom het belang van een stabiele politieke en economische omgeving. Onder dergelijke omstandigheden zou Bitcoin het jaar sterk kunnen afsluiten.

Zelfs in een minder gunstig economisch klimaat ziet Grayscale echter mogelijkheden voor een beperkt neerwaarts risico. Ze wijzen onder andere op de stabiele vraag naar Amerikaanse crypto-ETF’s. Ondanks de economische onzekerheden verwacht Grayscale dat de vraag naar crypto-assets, met name naar Bitcoin, gezond zal blijven.

Dit jaar nog een nieuwe all time high voor Bitcoin?

Volgens Grayscale zullen de komende maanden sterk beïnvloed worden door macro-economische data en beleidsbeslissingen, zoals de aankomende bijeenkomst van de Federal Reserve in september. Verwacht wordt dat de Fed de rente zal verlagen, wat gunstig zou kunnen zijn voor risicovolle assets zoals Bitcoin.

Ondanks de economische onzekerheden blijft Grayscale optimistisch over de langetermijnvooruitzichten van Bitcoin. Zelfs in een periode van zwakke economische prestaties zou de aantrekkingskracht van Bitcoin als investering kunnen toenemen.

Als de omstandigheden meezitten, zou Bitcoin tegen het einde van het jaar een nieuwe all-time high kunnen bereiken. Vorige maand bereikte BTC zijn hoogste waarde ooit, met een stijging tot bijna $74.000. Momenteel schommelt de koers rond de $60.000, wat betekent dat BTC ‘slechts’ 23 procent hoeft te stijgen om een nieuw record te vestigen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13