Bitcoin Nieuws

Grayscale weigert wallet-adressen van hun fonds met 635.240 Bitcoin te delen

Grayscale Investments weigert de wallet-adressen van zijn fondsen te delen. De Grayscale Bitcoin Trust heeft op papier 635.240 Bitcoin, ter waarde van 10,481 miljard dollar. Als gevolg van de problemen bij FTX delen veel grote partijen een Proof-of-Reserves om te bewijzen dat ze hun Bitcoin echt hebben. Grayscale doet daar niet aan mee.

Moeten we ons zorgen maken?

Het is een vreemde zaak dat Grayscale weigert om een bewijs van zijn reserves te leveren. Volgens Grayscale zelf doen ze dit om “veiligheidsoverwegingen” niet. In een draadje op Twitter deelt het bedrijf dat alle crypto die in de fondsen zitten zijn ondergebracht bij de custody-service van Coinbase.

“We weten dat dit voor sommigen een teleurstelling is, maar de door anderen veroorzaakte paniek is geen goede reden om de complexe veiligheidsmaatregelen die onze asset al jaren beschermen teniet te doen”, zo laat het bedrijf weten.

Wat er precies onveilig is aan het delen van een wallet-adres is voor vrijwel iedereen een raadsel. Grayscale deelde ook een brief die getekend is door Coinbase CFO Alesia Haas en Coinbase Custody CEO Aaron Schnarch, waarin een overzicht van alle assets van Grayscale staat. Dat moet volgens het bedrijf voldoende bewijs zijn.

Korting van 43 procent

Dat er iets mis is met het fonds van Grayscale blijkt wel uit de korting van 43 procent die er momenteel op van toepassing is. We spreken van een korting, omdat de aandelen 43 procent onder de boekwaarde van de 635.240 Bitcoin handelen. In theorie kan je bij Grayscale Bitcoin kopen met een korting van 43 procent. Dat is echter alleen het geval als ze die Bitcoin daadwerkelijk hebben.

Sommigen beweren ook dat de Grayscale Bitcoin Trust de daadwerkelijke waarde van Bitcoin weergeeft. De interesse is op dit moment laag, waardoor het fonds in de problemen zit. Overigens probeert Grayscale al lange tijd om het fonds te transformeren in een Amerikaanse spot Bitcoin ETF, waar de Securities and Exchange Commission (SEC) tot op heden nog niet voor te porren is.

Bitcoin nieuws

Broer van Litecoin-oprichter legt uit hoe Bitcoin naar 10.000 dollar kan zakken
Dollar springt omhoog, wat de kans op Bitcoin-rally kleiner maakt
Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten