Bitcoin
Bitcoin

Groei aantal nieuwe Bitcoin-adressen wijst op hernieuwde interesse van particuliere beleggers

De cryptomarkt lijkt weer in de belangstelling te staan van particuliere investeerders, getuige de recente toename van dagelijks aangemaakte Bitcoin-adressen.

Volgens crypto-analyseplatform IntoTheBlock wijst deze trend op een mogelijke terugkeer van retail investeerders naar de markt. Deze observatie deelden ze op 8 augustus in een post op X.

De rol van Bitcoin-adressen

Om het statement te verduidelijken, is het belangrijk eerst uit te leggen wat Bitcoin-adressen precies zijn. Bitcoin-adressen zijn essentieel voor het uitvoeren van transacties op het Bitcoin-netwerk en komen in verschillende vormen voor.

Een Bitcoin-adres bestaat uit een reeks cijfers en letters, en begint meestal met “1,” “3,” of “bc1.” Deze adressen zijn hoofdlettergevoelig en fungeren als de unieke identificatie van de ontvanger, waardoor veilige verzending en ontvangst van Bitcoin mogelijk is binnen het gedecentraliseerde netwerk.

Deze adressen spelen een cruciale rol bij het valideren en bevestigen van transacties op het Bitcoin-netwerk. Bovendien bieden ze gebruikers een bepaalde mate van anonimiteit, aangezien ze persoonlijke informatie zoals namen en locaties verhullen. Maar wat betekent het dan als het aantal nieuwe dagelijkse Bitcoin-adressen toeneemt?

Stijging van bieuwe Bitcoin-adressen: Een voorbode van groei?

Sinds november 2023 was er een duidelijke daling te zien in het aantal dagelijks aangemaakte nieuwe Bitcoin-adressen, wat volgens IntoTheBlock een negatief signaal was. Een dergelijke neerwaartse trend wijst doorgaans op een afname van nieuwe deelnemers, met name onder retailbeleggers. Recent lijkt deze trend echter te zijn gekeerd.

IntoTheBlock rapporteert dat het aantal nieuwe adressen de afgelopen weken juist weer aan het stijgen is. Deze opleving kan erop wijzen dat retailbeleggers opnieuw hun weg naar de markt vinden. De dalende koersen van de afgelopen weken lijken een belangrijke drijfveer te zijn voor deze groei in nieuwe Bitcoin-bezitters.

Ondersteunende data van Glassnode laat zien dat op 7 juni het dieptepunt van nieuwe adressen werd bereikt, met slechts 203.536 aangemaakte adressen die dag. Hoewel dit nog steeds een aanzienlijk aantal is, zien we in augustus een stijging, waarbij het aantal nieuwe dagelijkse adressen schommelt tussen de 286.000 en 337.000. Dit positieve signaal kan een solide basis leggen voor een mogelijke Bitcoin-rally.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt