Amerika, bitcoin
Bitcoin

Grote Amerikaanse crypto beurs is optimistisch over tweede kwartaal

Hoewel de crypto markt vandaag flink aan het corrigeren is, zijn de vooruitzichten voor het tweede kwartaal optimistisch. In een rapport dat op vrijdag openbaar werd gemaakt spreekt de crypto beurs Coinbase zich uit over de verwachtingen voor Bitcoin (BTC).

Ze stellen dat de omstandigheden momenteel zeer gunstig zijn. Zo komt de Bitcoin halving steeds dichterbij, en ook lijkt de vraag naar BTC enkel toe te gaan nemen.

Bitcoin zal nog veel schaarser worden

Fundamenteel gezien is er volgens Coinbase geen vuiltje aan de lucht voor bitcoin. De halving, die op 20 april plaats zal vinden, zal zoals bekend de toevoer van nieuwe bitcoin halveren. De beloningen voor miners worden dan namelijk gehalveerd. Maar ook de vraag naar bitcoin zou binnenkort een flinke boost kunnen gaan krijgen.

“De 90-daagse periode die veel vermogensbeheerders hanteren bij het beoordelen van nieuwe financiële producten, zoals de Bitcoin spot ETF’s, verloopt op 10 april,”

Aldus het rapport. Op 10 april is het precies drie maanden geleden dat de Bitcoin ETF’s werden gelanceerd. Grote Amerikaanse banken zouden dus snel overstag kunnen gaan en de Bitcoin producten aan hun klanten kunnen gaan aanbieden. Dit zou een nieuwe golf van vraag naar Bitcoin kunnen genereren.

Dit is meer dan enkel speculatie. Vorige week werd namelijk bekend dat de Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley op het punt staat de Bitcoin ETF’s aan diens broker platform toe te gaan voegen. De bronnen voor dit gerucht zouden afkomstig zijn van Morgan Stanley zelf en van diverse uitgevers van de ETF’s. Ook de banken Merrill Lynch en Wells Fargo zouden snel de Bitcoin ETF’s aan hun klanten willen gaan aanbieden.

Tweede kwartaal belooft veel goeds

Op basis van deze prognose zou de stijging in vraag en de recente Bitcoin opmars slechts een voorproefje zijn geweest van wat er nog komen gaat. Hoewel veel Amerikanen sinds dit jaar toegang hebben tot de Bitcoin ETF’s zijn er nog genoeg financiële instituties die hun klanten nog geen toegang hebben gegeven. Dit zou dus echter heel snel kunnen veranderen.

De totale crypto marktkapitalisatie zag sinds gister een daling van ruim 7 procent. Dit is uiteraard schrikken. Maar fundamenteel gezien ziet het er dus fantastisch uit voor Bitcoin. Met de halving in het verschiet en mogelijk een nieuwe golf van vraag naar BTC lijkt de crypto markt zich op te maken voor een heel sterk tweede kwartaal.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin blijft dominant: slechts 6 altcoins presteren beter dit jaar
Gaat crypto instorten? Experts zijn het niet eens
Glassnode: Bitcoin nog altijd in ‘euforische fase’ van de bullmarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie