Arbitrum Whale
Altcoin

Grote bewegingen in Arbitrum-tokens trekken de aandacht

Recente activiteiten in de cryptovaluta Arbitrum hebben de aandacht getrokken nadat een groep zogenaamde ‘whales’, grootbezitters van ARB-tokens, besloten heeft hun munten te verplaatsen naar cryptovalutabeurzen. Dit volgde op de vrijgave van een substantiële hoeveelheid tokens eerder deze maand, wat de markt in beroering heeft gebracht.

Vier wallets verplaatsen 11,34 miljoen ARB-tokens

Op 23 maart ontdekte het blockchain-dataplatform Lookonchain dat vier wallets gezamenlijk 11,34 miljoen ARB-tokens naar de cryptovalutabeurs Binance verplaatsten. Deze beweging, die plaatsvond na de ontgrendeling van eerder verworven tokens ter waarde van $2,32 miljard op 16 maart, vertegenwoordigde op het moment van overdracht een waarde van ongeveer $18,5 miljoen.

De crypto-gemeenschap reageert verdeeld op deze recente fondsenbewegingen binnen het Arbitrum-ecosysteem. Terwijl een gebruiker op het sociale platform X suggereerde dat deze activiteit niet noodzakelijkerwijs een negatief signaal is voor de markt, is er een andere mening dat de waarde van ARB-tokens onder deze omstandigheden waarschijnlijk niet zal stijgen.

Deze recente overdrachten zijn niet de eerste van hun soort; vorige week rapporteerde Lookonchain al dat 11 whales voor $58 miljoen aan ARB-tokens naar beurzen hadden verplaatst. Dit gebeurde kort nadat Arbitrum, een layer-2 blockchain-project, had aangekondigd $2,3 miljard aan tokens vrij te geven na een verwervingsperiode. Van deze tokens werden 673,5 miljoen toegewezen aan adviseurs en teamleden, en 438,25 miljoen aan investeerders.

Dalende trend in ARB-prijzen sinds ontgrendeling

De vrijgave van deze tokens gebeurde via een zogenaamde ‘klifontgrendeling’, waarbij alle tokens in één keer beschikbaar kwamen. Dit leidde tot speculaties over een mogelijke massaverkoop, hoewel sommigen hoopten dat dit scenario uit zou blijven.

Sinds de ontgrendeling van de tokens hebben de ARB-prijzen een dalende trend laten zien. Zo daalde de prijs van het ARB-token van een piek van $2,22 op 13 maart naar $1,84 op 16 maart, de dag van de ontgrendeling. In de week die volgde, zakte de prijs verder naar $1,48, om vervolgens weer op te krabbelen naar $1,79 op 21 maart. Op het moment van rapportage is de prijs van het token ongeveer $1,70, bijna 29% lager dan het record van $2,39 op 12 januari, volgens gegevens van CoinGecko.

Deze ontwikkelingen wijzen mogelijk niet op het einde van de neerwaartse trend in prijzen. Volgens de crypto vesting tracker Token Unlocks staat Arbitrum voor een nieuwe uitdaging met de geplande vrijgave van nog eens 92,65 miljoen ARB-tokens op 16 april, bestemd voor adviseurs, teamleden en investeerders. De markt wacht af hoe deze aanstaande gebeurtenis de prijzen en het algemene sentiment rond Arbitrum zal beïnvloeden.

Altcoin nieuws

Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?