Bitcoin

Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling

De in 2014 ingestorte Bitcoin (BTC) beurs Mt. Gox heeft deze maand zijn gevreesde terugbetalingsproces van bijna $9 miljard aan Bitcoins ingeluid. Terwijl een derde van de meer dan 140.000 bitcoins al is teruggeven aan voormalig klanten, heerst er nog altijd veel angst over de grote hoeveelheid BTC die mogelijk op de markt wordt gedumpt. Uit een peiling in de Reddit-community blijkt echter dat er geen reden tot zorg is. Maar hoe serieus moeten we deze resultaten nemen?

Minder dan 20% wil alle Bitcoins verkopen

Mt. Gox maakte eind vorige maand bekend dat het vanaf begin deze maand zou beginnen met het distribueren van Bitcoins aan schuldeisers. Deze Bitcoins weerspiegelen slechts een klein deel van de 850.000 Bitcoins die tussen 2011 en 2014 gestolen werden van het platform.

Gedupeerden hebben meer dan een decennium moeten wachten op hun geld, en hebben in de tussentijd de Bitcoin koers een ondenkbaar aantal keer over de kop zien gaan. Om deze reden verwacht men dat een groot deel direct na de teruggave op de markt wordt gedumpt, wat de onderliggende koers logischerwijs omlaag zou drukken.

Uit een peiling op socialmediaplatform Reddit blijkt echter dat de onrust, die al jaren heerst in de Bitcoin- en crypto-gemeenschap, een tikkeltje overdreven lijkt te zijn. 

De vragenlijst ging rond in de Mt. Gox Insolvency subreddit, een gemeenschap op Reddit die is gewijd aan degenen die getroffen zijn door de ineenstorting van de Japanse beurs in 2014. Tot 13 juli konden gedupeerden aangeven of ze van plan zijn hun teruggeven Bitcoins te behouden.

In totaal hebben 467 mensen deelgenomen aan de peiling. Meer dan de helft heeft aangegeven van plan te zijn om hun Bitcoins aan te houden. Om precies te zijn ging het om 260 mensen, wat overeenkomt met 55,7%.

Daartegenover staat een selecte groep van 88 mensen, ofwel 18,8%, die van plan is hun gehele teruggegeven BTC-stapel op de markt te dumpen. 

Het restant heeft aangegeven hoogstwaarschijnlijk een deel van hun Bitcoins te verkopen. In de onderstaande afbeelding kun je de volledige resultaten van de peiling vinden.

Hoe betekenisvol is deze peiling?

Hoewel deze resultaten aangeven dat veel schuldeisers ondanks de explosieve koersstijging van Bitcoin de afgelopen jaren koelbloedig van plan zijn hun Bitcoins vast te houden, biedt dit natuurlijk niet het volledige plaatje.

Ten eerste vertegenwoordigt deze peiling slechts enkele honderden voormalige Mt. Gox-klanten, wat slechts een klein deel is van het totale aantal schuldeisers. 

Daarnaast geeft de peiling geen inzicht in de hoeveelheid Bitcoins die elke schuldeiser bezit. Het is mogelijk dat de kleine groep die van plan is hun munten te verkopen een aanzienlijk grotere hoeveelheid Bitcoins bezit dan de grotere groep die geen verkoopintenties heeft. 

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?