Bitcoin investor
Bitcoin

Grote financiële instelling verwacht Bitcoin spot ETF begin 2024

Bernstein, een gerenommeerd onderzoeks- en effectenmakelaarsbedrijf, schat de huidige waarde van de markt voor het beheer van crypto fondsen tussen de $45 en $50 miljard. De verwachting is dat deze markt de komende vijf jaar zal uitdijen tot een waarde van meer dan $500 miljard.

Dit betekent dat naar verwachting 10% van Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) beheerd zal worden door crypto fondsen. Bernstein voorziet dat de groei vooral gestimuleerd zal worden door traditionele financiële instellingen, die steeds gemakkelijker toegang krijgen tot Bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) via hun brokeraccounts.

Met grote spelers als BlackRock en Fidelity die zich mengen in de discussie, acht Bernstein de kans op goedkeuring van een Bitcoin spot ETF aanzienlijk. Het bedrijf mikt op een goedkeuring begin 2024.

Bovendien voorziet Bernstein dat de ETF-revolutie zich niet zal beperken tot Bitcoin, maar zich ook zal uitstrekken naar andere cryptoprojecten zoals Solana (SOL) en Polygon (MATIC), evenals naar de gedecentraliseerde financiële (DeFi) sector. Volgens Bernstein is de trend duidelijk: crypto ETF’s staan op het punt het investeringslandschap te transformeren. Met landen als Brazilië, Dubai en Canada die crypto ETF’s al hebben omarmd, is de verwachting dat Amerika niet achter zal blijven.

Waarom is een Amerikaanse Bitcoin spot ETF zo belangrijk?

Een Bitcoin spot ETF vereenvoudigt het proces voor beleggers om indirect in Bitcoin te investeren, en dit vermindert bepaalde risico’s. Het direct beheren van crypto kan technische kennis vereisen, en wie hier niet bedreven in is, loopt het risico gehackt te worden.

Bovendien kan de introductie van een Bitcoin spot ETF bijdragen aan een verhoogde liquiditeit en stabiliteit van de Bitcoin koers, waardoor het voor zowel particuliere als institutionele beleggers aantrekkelijker wordt. De goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is nog in afwachting, maar de betrokkenheid van gerenommeerde financiële instellingen zoals BlackRock zou positief kunnen bijdragen aan de uiteindelijke beslissing.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken