Nieuws, Trending

Grote Zwitserse online retailer gaat cryptocurrency accepterenÉén van de grootste Zwitserse online retailer genaamd ‘Digitec Galaxus’ heeft aangekondigd dat het nu cryptocurrencies gaat accepteren.


Accepteren van cryptocurrency

Bij aankopen vanaf 200 CHF (ongeveer €180) accepteert de online winkel vanaf nu de volgende crypto’s: Binance Coin (BNB), Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), NEO (NEO), OmiseGO (OMG), Ripple (XRP) en Tron (TRX).


Succesvolle test

De extra betaaloptie komt voort uit een succesvolle pilot-test. In samenwerking met de Zwitserse betalingsverwerker ‘Datatrans’. Wanneer er op betalen met cryptocurrency als optie wordt gekozen, opent het systeem een tijdvenster van 15 minuten. In deze 15 minuten verandert de wisselkoers vervolgens niet. Als vergoeding voor deze optie vraagt het platform 1.5% bovenop de bestelwaarde.Ruim €230 miljoen omzet

Afgelopen jaar bedroeg de omzet van de webshop zo’n $261 miljoen (€230 miljoen). Hiermee staat de e-ecommrce gigant op plaats 341 wereldwijd.

Momenteel kijkt niet alleen Digitec Galaxus naar het toevoegen van cryptocurrencies. Meerdere grote retailers hebben ook al gekeken naar het toevoegen van crypto-betalingsopties op hun platforms. Een voorbeeld hiervan is Overstock.com, die in 2014 al begon met het accepteren van de Bitcoin (BTC). Dit laat zien dat cryptocurrency een steeds belangrijker onderdeel van de (online) wereld wordt.