A Crypto Hacker
Hack

Hacker van Harmony-bridge stuurt gestolen fondsen naar Tornado Cash-Mixer

Onlangs werd de Harmony-bridge met succes aangevallen door een kwaadwillende. Hierbij wist de hacker $100 miljoen te stelen. Nu blijkt dat een deel van deze fondsen al naar de Tornado Cash Ethereum-mixer gestuurd is. Dit bevestigt dat de hacker niet van plan is om de aangeboden premie van $1 miljoen te accepteren.

Premie niet geaccepteerd

Er werd een premie van $1 miljoen aangeboden aan de hacker om de gestolen fondsen terug te storten, of 1% van het gestolen bedrag. Deze premie is vanwege de hoogte van de gestolen fondsen wellicht aan de lage kant, ook al gaat het nog steeds om $1 miljoen. Het bleek geen aantrekkelijk aanbod voor de hacker te zijn.

De hacker wist met succces 18.036 Ethereum (ETH), met een waarde van circa $21 miljoen, uit de primaire wallet van de Horizon Birdge-uitbater te stelen. Deze ETH-tokens zijn vervolgens op 3 manieren gelijk verdeeld en in de volgende 10 uur in afzonderlijke transacties naar 3 verschillende crypto-adressen gestuurd.

Tornado Cash Cryptocurrency Mixer

Tornado Cash is een cryptocurrency-mixer die maximaal 100 ETH per keer met elkaar mixt. Dit houdt in dat aanzienlijke crypto-bedragen snel enkele uren in beslag kunnen nemen. Door deze tokens te mixen, wordt gebruik gemaakt van een privacymaatregel die specifiek ontworpen is om het transactiepad van de tokens te verdoezelen. Het resultaat hiervan is dat ze niet kunnen worden herleid tot eerdere transacties.

De eerste 2 van de 3 crypto-adressen van de hacker hebben nog circa 16 ETH over, een relatief kleine hoeveelheid waar de hacker waarschijnlijk geen zorgen over maakt. De derde crypto-wallet van de hacker was bezig met het versturen van ETH naar de Tornado Cash-mixer. Hier zitten nog circa 2.800 ETH-tokens in, die in intervallen van 8 minuten per 100 tokens verstuurd worden naar de mixer. Hierdoor zal ook deze wallet in een snel tempo leeg raken.

Gestolen fondsen in bridge vervangen

De gestolen fondsen moeten in de Harmony-bridge nog wel worden vervangen. Het team hiervan heeft echter nog geen concreet plan om dit te doen. Er zit nog voor circa $80 miljoen aan ETH in de primaire wallet van de explorer. Een deel hiervan zou kunnen worden gebruikt om de gestolen fondsen in de Harmony-bridge weer aan te vullen.

Ook heeft de uitbuiter van de bridge heeft naar verluidt circa $21 miljoen weten te verzamelen om de gestolen fondsen weer aan te vullen. Het is echter nog onduidelijk hoe het restant bij elkaar verzameld gaat worden en hoelang dit precies zal duren. Verwacht wordt dat de bridge pas daarna weer hervat zal worden.

Hack nieuws

Amerikaanse hacker bekent diefstal van $37 miljoen aan cryptocurrency
Kwaadaardige crypto wallet-app steelt $70.000 via Google Play Store: Wat je moet weten
Crypto-hack: Bedrock verliest $2 miljoen door beveiligingslek en biedt hacker baan aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales