Hackers KuCoin sturen gestolen tokens naar grootste DeFi-exchange

Onlangs werd bekend dat de populaire cryptocurrency exchange KuCoin was gehackt en dat hiermee circa $150 miljoen aan fondsen gestolen waren. De hackers van de crypto exchange sturen deze gestolen fondsen nu naar diverse gedecentraliseerde exchanges, ofwel DEX-en genoemd.


SNX & LINK

Dit blijkt uit gegevens van de cryptocurrency-transactietracker Whale Alert. Naar verluidt sturen de hackers nu meerdere duizenden euro’s aan Synthetix Network Tokens (SNX) naar de gedecentraliseerde beurs Uniswap. Uniswap is momenteel de grootste gedecentraliseerde financiële (DeFi)-protocol. Dit gebaseerd op het totale aantal tokens aan waarde ($) op de gedecentraliseerde beurs geplaatst is.

Naar verluidt hebben de hackers meerdere van dit soort transacties richting Uniswap gestuurd. Het gevolg is dat minstens $1.2 miljoen aan gestolen fondsen naar de DEX gestuurd zijn. Hier zijn naar verluidt slechts 4 transacties voor gebruikt.

Naast SNX-tokens verstuurde de hackers van KuCoin naar verluidt ook circa $5 miljoen aan Chainlink (LINK)-tokens naar nog onbekende wallets.


Blunder hackers

Alhoewel diverse maatregelen getroffen zijn door de andere populaire cryptocurrency exchanges, is naar verluidt alsnog een aanzienlijk bedrag voor KuCoin verloren gegaan.

Een van de hackers maakte een blunder; hij of zij probeerde namelijk een deel van de gestolen fondsen allereerst te verkopen via de grootste cryptocurrency exchange ter wereld; Binance. Naar verluidt heeft dit geen nadelige gevolgen gehad voor de prijs van de (gestolen) altcoins.


DeFi komt hackers goed uit

Gedacht wordt nu echter dat DeFi voor hackers een enorm handige tool kan zijn. Dit komt omdat de infrastructuur hiervan als het ware opgebouwd is door natuurlijke cryptocurrency-mixers. Dit zijn normaliter diensten waarmee gebruikers hun cryptocurrency-munten als het ware kunnen mixen met de crypto-munten van andere gebruikers. Dit bevordert dan op zijn beurt de privacy van de gebruikers.

Hierdoor wordt het voor hackers eenvoudiger gemaakt om op succesvolle wijze liquidaties uit te voeren via onder andere DEX-exchanges.