Bitcoin bubble
Bitcoin

Handelaar die bodem van 2022 voorspelde maakt zich zorgen

Als je het op dit moment aan DonAlt vraagt, dan ziet het er even niet goed uit voor de Bitcoin koers. De pseudonieme handelaar DonAlt werd met name bekend door zijn voorspelling van de koersbodem voor Bitcoin in november 2022. In een nieuwe editie van Weekly Open, zegt DonAlt nu dat Bitcoin weerstand krijgt op alle tijdframes.

Bulls moeten haast maken

Hoewel DonAlt op het moment van schrijven nog altijd bullish is en hij geen fundamentele veranderingen ziet in de structuur van de markt, maakt hij zich voorzichtig aan zorgen. Volgens DonAlt is het zaak dat de bulls haast maken om het heft weer in handen te nemen.

Weerstand rond de 23.000 dollar. Bron: DonAlt/YouTube

“Het is wel zo dat we nog geen nieuw dieptepunt genoteerd hebben, terwijl er wel een hoger hoogtepunt in de grafiek staat. Maar we moeten weer boven de 23.000 dollar uitkomen, anders ziet het er wat mij betreft slecht uit voor Bitcoin”, aldus DonAlt met zijn analyse.

Correctie naar 20.000 dollar?

Als het de Bitcoin bulls niet lukt om op de korte termijn de koers van 23.000 dollar te herpakken, dan gelooft DonAlt dat er een correctie naar de 20.000 dollar aankomt. Een terugval naar die koers betekent echter niet meteen dat het feestje voor Bitcoin in 2023 meteen helemaal voorbij is.

“Voor mij persoonlijk, zelfs als we naar de 20.000 dollar terugvallen, is dit een markt die omhoog wil gaan. We zitten nu waarschijnlijk in een correctie van één tot twee maanden”, aldus DonAlt.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op 22.428 dollar en staat het voor de afgelopen 24 uur op een minimale plus van 0,04 procent. Alle ogen zijn voor nu gericht op 16.00u Nederlandse tijd, als Federal Reserve voorzitter Jerome Powell achter het spreekgestoelte kruipt.

De kans is aanwezig dat zijn toespraak de markt weer wat volatiliteit kan brengen en mogelijk ook de beslissing in de analyse van DonAlt. Wat dat betreft komt er een spannende dag aan voor Bitcoin, die mogelijk het lot van de komende weken zal bezegelen.

Bitcoin nieuws

Duitse Bitcoin verkoop doet de Bitcoin koers dalen
Duitse recherche verkoopt meer dan $195 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin
Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen