aandelenmarkt
Altcoin

Handelaar verdient $9 miljoen met investering van $3000 in deze crypto

Een slimme cryptohandelaar heeft een indrukwekkende winst van meer dan 9 miljoen dollar geboekt met een relatief kleine investering in de altcoin Numogram (GNON), een nieuwe memecoin op het Solana-netwerk die op 17 oktober werd gelanceerd.

Met een initiële investering van slechts $3.000 slaagde de handelaar erin om binnen drie dagen een verbluffende 3.000-voudige winst te behalen.

Hij kocht in totaal 56 miljoen GNON-tokens, verspreid over drie verschillende wallets, en heeft tot nu toe slechts een klein deel daarvan verkocht. Dit blijkt uit een on-chain analyse van Lookonchain.

Memecoins: Hoge risico’s, hoge beloningen

Hoewel memecoins vaak geen praktische toepassing hebben en vooral bekendstaan om hun extreme prijsvolatiliteit, blijven ze populair. Sommige handelaren weten deze volatiliteit in hun voordeel te gebruiken, met gigantische winsten als resultaat.

In mei wist een andere handelaar $3.000 te veranderen in 46 miljoen dollar door te investeren in de PEPE-memecoin. Deze succesverhalen tonen hoe winstgevend memecoins kunnen zijn, maar ze zijn zeldzaam. De meeste investeringen in memecoins eindigen echter zonder winst, waarbij veel investeerders hun geld verliezen.

Onhoudbare stijging?

Op 19 oktober steeg de waarde van GNON met maar liefst 233% ten opzichte van Solana, voornamelijk door de notering op het handelsplatform Moonshot, dat snel populair wordt onder memecoin-handelaren.

Ondanks deze spectaculaire stijging is er weinig reden om aan te nemen dat GNON deze waardering op lange termijn kan vasthouden. Zoals vaak gebeurt bij memecoins, wordt de prijs vooral gedreven door sociale media-hype en speculatie. Zodra de hype afneemt, verliezen memecoins vaak vrijwel al hun waarde.

Kritiek op de memecoin-hype

De enorme winsten die sommige handelaren behalen met memecoins zijn verleidelijk, maar niet zonder risico. Hao Yang, hoofd van financiële producten bij Bybit, geeft aan dat het succes van memecoins een symptoom is van een generatie die is teleurgesteld in de traditionele financiële systemen. “Het is absurd dat deze memecoins letterlijk miljarden dollars aantrekken,” stelt Yang, en dit fenomeen benadrukt volgens hem de gebreken van het huidige financiële systeem.

“Door zomaar tokens uit het niets te creëren en deze op te blazen naar miljardenwaarderingen, laten de makers van deze memecoins zien hoe absurd ons huidige fiat-systeem is,” aldus Yang.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Altcoin nieuws

Bullish week voor crypto: Deze 3 altcoins presteerden het best
Groot insider-verkoopschandaal bij Solana-rivaal Sui
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Waarom de XRP koers naar $1.000 kan stijgen als het SWIFT vervangt
Crypto handelaar hint op parabolische stijging voor deze Cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk